Μου αρέσει που είναι bon viveur ο Βαρουφάκης

14:23 16/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο φακός αγαπάει το Γιάνη Βαρουφάκη και ο Γιάνης Βαρουφάκης αγαπάει τον φακό, ας μη γελιόμαστε. Εδώ και καιρό παρατηρώ σε ιστοσελίδες,τηλεόραση και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επίμονο σχολιασμό της ζωής του κ. Βαρουφάκη. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί στο ελάχιστο που τρώει, που μένει, τι φοράει. Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό να μένουμε στην επιφάνεια και να κρίνουμε έναν άνθρωπο που είναι 50 μέρες στη θέση του υπουργού Οικονομικών της χώρας μας, έναν άνθρωπο που ευτυχώς ή δυστυχώς γεννήθηκε προνομιούχος, την άνετη ζωή του δεν την χρωστάει σε μας, ούτε στα «κλεμμένα» μας.

Εκτός

του γεγονότος πως από τα γεννοφάσκια του είχε μια άνετη ζωή, είναι επιτυχημένος συγγραφέας και ακαδημαϊκός. Περισσότερο με ενόχλησε που ο κ. Βενιζέλος είχε πάρει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές παρά το τι μοντελάκι φόρεσε ο Γιάνης, που φωτογραφήθηκε και που έκανε βόλτα με τη γλυκύτατη σύζυγο του.

Ναι, η φωτογράφηση στο «Paris Match» δεν ήταν η καλύτερη επιλογή του, πράγμα που και ο ίδιος είπε-προς τιμήν του- σε πρόσφατη συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι. Οι φωτογραφίες δεν ήταν υψηλής αισθητικής και δείχνουν προχειροδουλειά από την πλευρά του περιοδικού, δεν είναι αντάξιες της ιστορίας του. Όμως, ας μην φτάνουμε σε κανιβαλισμό του τύπου: «η art de la table ήταν επίτηδες τόσο χάλια;», «τo τραπεζομάντηλο είναι από τα zara home;», σαν να είμαστε Ζαμπούνηδες ή Χατζηφωτίου.

Τραγικός ήταν και ο σχολιασμός του περιεχομένου των πιάτων! Μα πως τόλμησε ο κύριος υπουργός μας να έχει στο τραπέζι του ψαράκι, λίγα πλοκάμια χταποδιού και μαρουλοσαλάτα ενώ ο κόσμος πεινάει; Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο… Αν ήταν γαύρος και ντομάτα στα τέσσερα με χοντρό αλάτι, θα συμφωνούσατε ή θα το αντιμετωπίζατε ως «λαικισμό»; Δεν μπορούμε να σας πιάσουμε πουθενά. Αν σας απασχολούν τόσο οι άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε, να πάτε σε μια συλλογική κουζίνα και να μην κριτικάρετε εκ του ασφαλούς έναν άνθρωπο που στην ουσία δεν προκαλεί, αφού οι περισσότεροι από μας βάζαμε φάτσα-κάρτα τα πλούσια θαλασσινά εδέσματα που απολάυσαμε την Καθαρά Δευτέρα. Ή μήπως τότε δεν πείναγε κόσμος;

Χτες και σήμερα σχολιάστηκαν και οι selfie του κ.Βαρουφάκη. Πρωτοφανή κίνηση δεν την λες, καθώς και ο κ. Γεωργιάδης και άλλοι πολιτικοί έχουν αυτή τη συνήθεια. Μερικοί έβγαζαν και στη Βουλή πριν λίγο καιρό, εκτός αν έχετε κοντή μνήμη. Ο υπουργός δείχνει πως δεν είναι «δήθεν», δείχνει πως έχει τη στοιχειώδη ευγένεια και να βγάζει φωτογραφία με όποιον/αν το ζητάει, είναι ένας άνθρωπος όπως όλοι μας, δεν έβαλε τον εαυτό του σε ένα βάθρο να μας κοιτάει αφ’ υψηλού. Και ξέρετε κάτι; Χαίρομαι που είναι bon viveur και διαφημίζει τη χώρα μας. Δείχνουμε διεθνώς πως δεν είμαστε μια χώρα βυθισμένη στη μιζέρια και στην καταχνιά, όσα και να περάσαμε. Δείχνει αξιοπρέπεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα