Μοσκοβισί: Δεν έχουμε φθάσει σε συμφωνία ακόμη, αλλά υπάρχει πρόοδος (ΒΙΝΤΕΟ)

11:14 12/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, λέει πως οι Γερμανοί είναι τυχεροί καθώς όποιος ηγέτης κι αν εκλεγεί είναι φιλο-Ευρωπαίος, η εκλογή του Μακρόν έδωσε στην Ευρώπη άλλο ένα ατού, ενώ αναφέρεται και στο ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Μοσκοβισί βρίσκεται στο Μπάρι της Ιταλίας όπου είναι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G7 και κεντρικών τραπεζιτών.

Όπως σημείωσε σχετικά με την Ελλάδα,

«από τη στιγμή που οι θεσμοί έφυγαν απ’ την Αθήνα και την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας και λόγω της πορείας των συζητήσεων υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να φθάσουμε σε μία ικανοποιητική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου. Το κλίμα είναι θετικό, δεν έχουμε φθάσει ακόμα σε συμφωνία, αλλά υπάρχει πραγματική πρόοδος» και αναφερόμενος στο θέμα του ΔΝΤ τόνισε: «θέλουμε και χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Οι συζητήσεις για τη συμμετοχή του είναι θετικές. Εξάλλου η τεχνική συμφωνία αφορά και έγινε με όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου».

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί για την Ελλάδα

Επιπλέον, υπογράμμισε πως τώρα «πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα μέτρα για το χρέος. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το χρέος της Ελλάδας εδώ στην G7. Θα υπάρξουν και διμερείς επαφές. Η Ελλάδα είναι στο μυαλό μας»
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μοσκοβισί, ΒΙΝΤΕΟ,moskovisi, vinteo