Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

22:18 28/11/2016 - Πηγή: Aixmi

«Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Παράλληλα χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους», τόνισε ο Eυρωπαίος Eπίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Oικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε: «Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο

πρόγραμμα και οι Θεσμοί εργάζονται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σε πολύ καλό πνεύμα. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο σαν να μιλάμε για διαιρεμένους θεσμούς».

Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε ακόμη πως «οι Θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και αυτό το συζήτησα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο».

Aργότερα στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Πιερ Μοσκοβισί υποστήριξε πως: «Θέλουμε να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να είναι το τελευταίο. Δεν θέλουμε να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο» .

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις τόνισε πως «υπάρχει φως στο τούνελ για την Ελλάδα» και επανέλαβε πως η χώρα έχει προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις και πως έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα