Μόσχα: Τουλάχιστον 31 συλλήψεις σε διαδήλωση κατά της διαφθοράς

21:14 2/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Η αστυνομία της Μόσχας συνέλαβε περισσότερους από 31 διαδηλωτές κατά της διαφθοράς, οι οποίοι βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε συνέχεια των πολυπληθών διαδηλώσεων της περασμένης εβδομάδας στη Mόσχα.
Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν από τη δεύτερη συγκέντρωση στην πλατεία Triumfalnaya ενώ στην πρώτη διαδήλωση στην πλατεία Manezhnaya

δεν υπήρξε ένταση.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στις δύο διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς και οι συλλήψεις έγιναν για τηνεξασφάιση της τάξης και της ειρήνης, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε σχετική ανακοίνωση του.

Police blocking street, trying to split crowd along tverskaya pic.twitter.com/fM8ZOJpcvt

Noah Sneider (@NoahSneider) April 2, 2017

Το βίντεο από το Ruptly δείχνει τη στιγμή της σύλληψης των διαδηλωτών.

Περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μόσχας, σημαντικά λιγότεροι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα που θεωρείται ότι σημειώθηκαν οι πολυπληθέστερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έπειτα από εκείνες της περιόδου 2011/2012.

Οι κινητοποιήσεις αυτές πραγματοποιούνται ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να διεκδικήσει τέταρτη θητεία.

Spent few hours at expected Moscow opposition protest. More press, bloggers, plainclothes police than protestors. Unclear who organizers are pic.twitter.com/0Vp5mOSgwo

— Daniel Hawkins (@DanhawkinsDh) April 2, 2017

Πριν από τις σημερινές διαδηλώσεις οι ρωσικές αρχές είχαν μπλοκάρει την είσοδο χρηστών σε πολλές ιστοσελίδες που προωθούσαν μια «προγραμματισμένη, παράνομη αντικυβερνητική διαδήλωση»–όπως την χαρακτήρισαν– στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας ή κοντά σε αυτήν.

Οι διοργανωτές της πορείας υποστηρίζουν ότι είναι «νέοι άνθρωποι και απλοί φοιτητές από τη Μόσχα» και δεν συνδέονται με κανένα τρόπο με τον Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 15 ημερών για τον ρόλο του στην διοργάνωση των διαδηλώσεων της 26ης Μαρτίου.

A few interviews and passionate debates from random passers by. Like a Moscow version of Hyde Park Corner. Bloggers all over it. pic.twitter.com/upFHcuiT57

— Daniel Hawkins (@DanhawkinsDh) April 2, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα