Μόσχα: Τέλος στην ομηρία στην τράπεζα – Ψεύτικα εκρηκτικά έφερε ο άνδρας (BINTEO)

23:00 24/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Στην αστυνομία παραδόθηκε ο άνδρας, ο οποίος κρατούσε τέσσερις ομήρους μέσα σε τράπεζα στη Μόσχα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Ο άνδρας παρέδωσε στις δυνάμεις ασφαλείας την ψεύτικη βόμβα που έφερε.

Я промок весь насквозь. Будь проклят московский дождь #Москва #захват #банк @moslenta pic.twitter.com/3w9TH0XGTC

— Алексей Коновалов (@KorNew) August 24, 2016

Νωρίτερα, το

ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών είχε τονίσει πως ο δράστης είχε απελευθερώσει και τον τελευταίο όμηρο που κρατούσε μέσα στο κτήριο της τράπεζας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άνδρας ισχυριζόμενος ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά εισέβαλε σε κεντρικό υποκατάστημα της Citibank στη Μόσχα κρατώντας ομήρους 4 ανθρώπους.

Почему-то никто не сомневается, что будет #захват. Весь опрос в том, когда то будет #Москва #банк #террорист pic.twitter.com/3j6yH96S5X

— Алексей Коновалов (@KorNew) August 24, 2016

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS το περιστατικό συνέβη στην Μπαλσάγια Νικιτσκαγια στο κέντρο της Μόσχας.
Εκείνη την ώρα μέσα στην τράπεζα βρισκόντουσαν τρεις υπάλληλοι και ένας πελάτης, όταν ο άνδρας εισέβαλε φωνάζοντας ότι θα ανατιναχθεί, αναφέρει το TASS με πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο άνδρας αρχικά κράτησε ως ομήρους επτά άτομα, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε να αφήσει 3 γυναίκες, τη μία μετά την άλλη.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας αρχικά κράτησε πέντε ομήρους κι αφού άφησε τις τρεις γυναίκες τώρα έχει 2 ομήρους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως αναγνώρισαν τον δράστη.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες πρόκειται για πτωχευμένο επιχειρηματία, ο οποίος λίγη ώρα πριν εισβάλει στην τράπεζα μαγνητοσκόπησε μήνυμα του στο οποίο προανήγγειλε πως σκόπευε να «σπάσει τον νόμο» και το ανήρτησε στα σόσιαλ μίντια . Όπως ανέφερε στο βίντεο η πτώχευση θα πρέπει να θεωρείται ασθένεια, ενώ επεσήμανε πως θα έπρεπε να δημιουργηθεί ειδικό «κέντρο αποκατάστασης» για τους χρεοκοπημένους επιχειρηματίες.
Διαπραγματευτής της αστυνομίας ο αξιωματικός Anatoly Yakunin βρίσκεται στο σημείο και προσπαθεί να έρθει σε επικοινωνία με τον άνδρα.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελεύθεροι σκοπευτές έχουν περικυκλώσει το σημείο και βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Υπάλληλοι που κατάφεραν να ξεφύγουν από την προσοχή του δράστη ανέφεραν πως μόλις εισέβαλε στην τράπεζα ο άνδρας φώναξε ότι θέλει διαπραγματευτή και στη συνέχεια ζήτησε να καλέσουν την αστυνομία. Μετά απείλησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό και είπε πως δεν έχει τίποτα εναντίον της τράπεζας.
Εκπρόσωπος της τράπεζας ανέφερε πως συνεργάζονται με την αστυνομία ώστε να τελειώσει η υπόθεση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα