ΜΚΟ καταγγέλλουν: Άγριοι ξυλοδαρμοί μεταναστών στην Ουγγαρία

12:00 14/7/2016 - Πηγή: Aixmi

H μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατήγγειλε σε έκθεσή της την «απάνθρωπη» μεταχείριση μεταναστών και προσφύγων από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουγγαρίας. Σύμφωνα με την έκθεση, πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες καταγγέλλουν πως υπέστησαν βάρβαρους ξυλοδαρμούς στην Ουγγαρία, από δυναμεις ασφαλείας που τους επαναπροωθούσαν στη Σερβία.

«Οι μετανάστες στα ουγγρικά σύνορα επαναπροωθούνται

βίαια, με συνοπτικές διαδικασίες, στη Σερβία, σε ορισμένες περιπτώσεις υφιστάμενοι βίαιη και απάνθρωπη μεταχείριση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το δικαίωμά τους στην προστασία», ανέφερε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε έκθεσή του που αναρτήθηκε την Τετάρτη στον ιστότοπό του.

Η ΜΚΟ επικαλέστηκε συγκεκριμένες μαρτυρίες τουλάχιστον 12 μεταναστών, τις οποίες συγκέντρωσε τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι άνθρωποι αυτοί κατήγγειλαν ότι όλοι τους υπέστησαν απειλές, ξυλοδαρμούς, ακόμη και με ρόπαλα, ότι τους ψέκασαν με σπρέι και τους επιτέθηκαν σκυλιά που άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας εξαπέλυσαν εναντίον τους.

«Δεν έχω δει τέτοιους ξυλοδαρμούς ποτέ, ούτε στις ταινίες», είπε χαρακτηριστικά ο ένας από τους μετανάστες.

Οι μετανάστες ανέφεραν ότι υπέστησαν αυτή τη μεταχείριση από αστυνομικούς και στρατιώτες. Η HRW σημειώνει ωστόσο ότι μια «πολιτοφυλακή» δρα επίσης σε τμήμα των συνόρων της Ουγγαρίας με τη Σερβία, όπου έχουν τοποθετηθεί αγκαθωτά συρματοπλέγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα