Μητσοτάκης προς Κουρουμπλή: Θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί…

12:57 20/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήματα που έθεσε στον υπουργό Ναυτιλίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ενώ τον κατηγόρησε πως ψεύδεται και είπε πως του χρεώνει ότι υποτίμησε την έκταση του προβλήματος.

«Ακούγοντας τους υπουργούς να δίνουν εξηγήσεις σκέφθηκα είτε ότι δεν έχουν συναίσθηση του μεγέθους της καταστροφής ή συνειδητά προσπαθούν να την υποβαθμίσουν προκειμένου να δικαιολογήσουν τις δικές τους αβλεψίες ή και το πώς τελικά η πολιτεία χειρίστηκε το ζήτημα στις κρίσιμες στιγμές» υπογράμμισε ο

κ. Μητσοτάκης και έθεσε σειρά ερωτημάτων:

«Γιατί δόθηκαν 2 παρατάσεις του αξιόπλοου του συγκεκριμένου πλοίου μέσα στο καλοκαίρι ενώσω το πλοίο βρισκόταν εντός του Σαρωνικού; Υπάρχουν ευθύνες έχουν διερευνηθεί;

Τι ακριβώς έγινε τις κρίσιμες ώρες από τη στιγμή που έγινε γνωστό στο Υπουργείο το Συγκεκριμένο ναυάγιο μέχρι την κινητοποίηση όλων φορέων για τον περιορισμό της καταστροφής.

Στις 5 Μαρτίου του 2012 στον κόλπο της Ελευσίνας έγινε ένα αντίστοιχο ναυάγιο, τι έγινε τότε και δεν είχαμε αντίστοιχη ρύπανση που δεν έγινε τώρα;

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εσάς προσωπικά κύριε υπουργέ. Αυτό που σας χρεώνω είναι ότι υποτιμήσατε την έκταση του προβλήματος. Γιατί αργήσατε 3 ημέρες να γυρίσετε από το Λονδίνο;..

Γιατί καθυστερήσατε 4 ημέρες να ζητήσετε τις υπηρεσίες του EMSA. Το δελτίο του EMSA είναι σαφές. Το ναυάγιο έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου και οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν τη συνδρομή μας στις 13 Σεπτεμβρίου.

Κατανοώ απόλυτα τον εκνευρισμό του υπουργού ο οποίος θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί εάν είχε τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια.

Τι έγινε αλήθεια με τον συντονισμό; Να δούμε τι θα πουν οι δήμαρχοι και γιατί οι δήμαρχοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα όταν είδα στις ακτές τους την πετρελαιοκηλίδα…

Ψεύδεστε για ακόμη μία φορά δημόσια για το πότε ζητήσατε τη συνδρομή του EMSA και εφόσον αποδειχθεί ότι λέτε ψέματα απαιτούμε εδώ και τώρα να υποβάλετε την παραίτησή σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα