Μητσοτάκης: Ο Ρουβίκωνας θέλει φροντίδα και Προδέρμ

12:53 23/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Για «εκλεκτικές συγγένειες» της κυβέρνησης με τον αντιεξουσιαστικό χώρο έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για το «γκρίζο σύννεφο βίας» στη χώρα.

«Το μωρό Ρουβίκωνας που μπουσουλάει θα το βοηθήσει να σταθεί η μαμά με στοργή και Προδέρμ» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας ουσιαστικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

«Να πράξετε τα αυτονόητα, απελευθερώστε τα Εξάρχεια, τελειώνετε

με τους Ρουβίκωνες» επεσήμανε καταδικάζοντας τον διχαστικό λόγο του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι οι καταδίκες σε φαινόμενα βίας πρέπει να είναι απόλυτες, χωρίς αστερίσκους.

«Δεν επιτρέπω να αφήνετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει σχέση με τη βία, εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008, εσείς χαϊδέψατε και αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες, εσείς προσθέτατε ένα ‘αλλά’ όταν οι αντιπαλοί σας δέχονταν επίθεση όταν δέρνανε τους βουλευτές μας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πάντα υπήρχε ένα ‘αλλά’. Οκτώ χρόνια μετά δεν τολμήσατε να πείτε ούτε μια λέξη για τους δολοφονημένους της MARFIN» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας ανέφερε ότι «πρέπει να μας μιλήσουν γι’ αυτά που δεν λέει το «ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη και όραμα». Το αναπτυξιακό σχέδιο είναι αόριστο ευχολόγιο με σωστές μεταρρυθμίσεις, ασυγχώρητες ιδεολογικές εμμονές και γενικεύσεις που φαίνεται σα να γράφτηκε από αγγαρεία. Η κυβέρνηση προωθεί άθλια οικονομική πολιτική, με εξοντωτικούς φόρους και εισφορές και διάλυση της μεσαίας τάξης εξαιτίας της διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 2015..

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται χυδαία όταν λέει για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο, μιλώντας για «παραμύθια και βρώμικο ψέμα».

The post Μητσοτάκης: Ο Ρουβίκωνας θέλει φροντίδα και Προδέρμ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα