Μητσοτάκης: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δε συζητάμε τίποτα

10:19 14/3/2018 - Πηγή: Aixmi

«Δεν υπάρχει τίποτα να μοιραστούμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας. Δεν έχουμε τίποτα να διαπραγματευτούμε γι αυτό». Με τον απόλυτο αυτό τρόπο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δήλωση τού υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Νιτιμιτρόφ, ότι οι δυο χώρες πρέπει να μοιραστούν την κληρονομιά τού Μεγαλέξανδρου.

Ο αρχηγός της ΝΔ, σε παρέμβασή του στο Center for Strategic and International Studies (CSIS), μία από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψης

στην Ουάσινγκτον, τόνισε ότι δεν είναι αισιόδοξος για λύση τού προβλήματος με τα Σκόπια. «Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητες προϋποθέσεις η αλλαγή συντάγματος των Σκοπίων, καθώς και η απάλειψη του αλυτρωτισμού και των ζητημάτων ταυτότητας από την πλευρά τους», τόνισε. Και χαρακτήρισε «προβληματικό» το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές γραμμές μέσα στην κυβέρνηση, μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε, ακόμη, ότι δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Τουρκία όσον αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης και σημείωσε ότι πρέπει να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο, ώστε να αποφευχθεί ένα ατύχημα κατά το οποίο μπορεί να χαθεί ο έλεγχος.

«Η τελευταία εξέλιξη με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών και τη φυλάκιση τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι πολύ ανησυχητική. Καλώ την Τουρκία να απελευθερώσει τους έλληνες στρατιώτες το συντομότερο δυνατό. Είναι ένα μικρό γεγονός που δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε μεγάλο διπλωματικό επεισόδιο», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη φυλάκιση των δυο Ελλήνων αξιωματικών στην Αδριανούπολη, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να απελευθερωθούν οι δυο στρατιώτες το συντομότερο δυνατό».

Μητσοτάκης: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δε συζητάμε τίποτα

The post Μητσοτάκης: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δε συζητάμε τίποτα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα