Μητσοτάκης: Ο κ Τσίπρας θα πάει στη ΔΕΘ για να πλασάρει, πάλι, μια εικονική πραγματικότητα

14:05 1/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Στην Κόρινθο βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μίλησε στο Summer School της ΟΝΝΕΔ.

Όπως τόνισε ανεβαίνοντας στο βήμα, κι απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, «χαίρομαι που διαλέξατε την Κόρινθο

και το Λουτράκι γι’ αυτό το εξαιρετικά καινοτόμο και πολύ ενδιαφέρον summer school της ΟΝΝΕΔ… Δείχνει μια ΟΝΝΕΔ που έκανε πράξη την επανίδρυσή της, με πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που έχουν φρεσκάδα και τόλμη. Γι’ αυτό είμαι εδώ: Γιατί θέλω να δώσω το παρόν πλάι σας και γιατί σας θέλω παρόντες στη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Θέλω να ακουστεί καθαρά η δική σας φωνή. Θέλω να είστε δυνατοί. Θέλω κυρίως να είστε συμμέτοχοι στην Ελλάδα που θα χτίσουμε μαζί».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κάνοντας απολογισμό των τελευταίων δύο μηνών: «98 ψυχές και χιλιάδες περιουσίες χάθηκαν στο Μάτι αφού ένα τελείως αποδιοργανωμένο κι εντελώς διαλυμένο κομματικό κράτος, στάθηκε ανίκανο να μας προστατέψει. Παρακολουθήσαμε όλοι μία αδίστακτη κυβέρνηση που έβλεπε τι γινόταν και δεν αντιδρούσε ως όφειλε. Και που ενώ ήξερε, έκρυβε την αλήθεια ψάχνοντας να βρει πώς θα ρίξει αλλού τις ευθύνες – που ήταν εξ ολοκλήρου δικές της. Οι αποκαλύψεις προκαλούν ρίγος: Οι «εμπρηστές» του κ. Τόσκα ουδέποτε υπήρξαν, τα στοιχεία από τον δορυφόρο, δήθεν, του κ. Παππά αποδείχτηκαν πλαστά, ο μηχανισμός της κυρίας Δούρου ήταν παντελώς ανύπαρκτος, όπως δεν υπήρξε ποτέ και κανένας συντονισμός των ενστόλων.

Όλα αυτά, και, ενώ ο -λαλίστατος κατά τα άλλα- κ. Πολάκης σιωπούσε παρότι από τις 9 το βράδυ του ζητούσαν σάκους νεκρών. Τρεις ολόκληρες ώρες αργότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε τηλεοπτικό σόου, επικεφαλής μιας συσκέψεως στην οποία δεν έβρισκε κανένα λάθος και ρωτούσε αμέριμνος «αν θα πετάξουν και πότε θα πετάξουν αύριο τα αεροπλάνα».

Μόνο που καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πραγματικότητα. Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί. Οι ευθύνες γι’ αυτήν την εθνική τραγωδία θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν. Είναι χρέος στη μνήμη των πολιτών που χάθηκαν, είναι χρέος απέναντι στην κοινωνία ολόκληρη. Γιατί το Μάτι έγινε η φωτογραφία τους: Ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός. Απόδειξη διάλυσης μιας χώρας, που έφτασε να θρηνεί ένα νέο παιδί κάτω από την Ακρόπολη. Και που αφήνει χωρίς νερό και ρεύμα πότε την Ύδρα, πότε την Αττική ή τη Θεσσαλονίκη και πότε την Κίμωλο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τέλος των μνημονίων. «Ακούμε συνέχεια της τελευταίες εβδομάδες ότι το Μνημόνιο έληξε. Όμως, όπως έχουμε πει επανειλημμένως, το μόνο το οποίο τελείωσε είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Όμως σήμερα η Ελλάδα, τεχνικά, βρίσκεται εκτός αγορών, αφού το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου της είναι στο 4,4%. Της Πορτογαλίας, προσέξτε, είναι γύρω στο 1,9%. Και ενώ η οικονομία δεν έχει ανάσα, οι Έλληνες περιμένουν και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αυξημένο ΕΝΦΙΑ, -κυρίως στις πιο λαϊκές συνοικίες- και πρόσθετους φόρους και εισφορές. Όλα αυτά, υπό μια πολύ αυστηρή επιτήρηση και με δεσμεύσεις λιτότητας που έχουν υπογραφεί έως το 2060. Παρόλα αυτά, κάποιοι, αυτοί που έχουν ακόμη την εξουσία, συνεχίζουν και σήμερα το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά: να λένε, δηλαδή, ψέματα. Ψέματα που προσβάλλουν ακόμη και την ελληνική μυθολογία, όπως φάνηκε και στην παράσταση του πρωθυπουργού στην Ιθάκη. Όμως, ξέρετε, οι λωτοφάγοι δεν μένουν πια εδώ. Και τα 100 και βάλε δις που μας στοίχισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα πληρώνουμε, και θα τα πληρώνουμε για αρκετό καιρό ακόμα. Για το «λογαριασμό» αυτό σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν με εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού» ενώ συνέχισε με αναφορά στο Σκοπιανό: «Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, δεν υπήρξαν μόνο μήνες κοινωνικού και οικονομικού πένθους. Το Σκοπιανό συνέχισε και συνεχίζει να εξελίσσεται υπό σκιάν, μακριά από το φως του καλοκαιρινού ήλιου. Είναι μία «Συμφωνία», που μεθοδεύτηκε κρυφά, ερήμην του λαού, ερήμην της βουλής, ερήμην των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μια συμφωνία που, στρεβλώνοντας μια εθνική γραμμή είκοσι επτά χρόνων, παραχωρεί στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Είναι μια συμφωνία που, βέβαια, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει. Ούτε σε αυτή, ούτε στην επόμενη Βουλή. Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι εθνικά επικίνδυνες και δυστυχώς παρήγαγαν ήδη, αμέσως, αρνητικά αποτελέσματα. Πηγαίντε μια βόλτα στη Βόρεια Ελλάδα, την οποία επισκέπτομαι συχνά. Εκατοντάδες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν, ήδη, τεράστια προβλήματα ταυτοποίησης, πιστοποίησης και ανταγωνισμού. Ενώ ο ίδιος ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος που διαψεύδει τον κ. Κοτζιά. Και ο κ. Δημητρόφ μας το λέει, πια, καταπρόσωπο: «Είμαι “Μακεδόνας” και μιλώ τη “μακεδονική” γλώσσα». Και κάποιοι στην Κυβέρνηση το ακούν χωρίς να απαντούν, σκύβοντας ένοχα ή απλώς αδιάφορα το κεφάλι. Η ανευθυνότητά τους δεν θα ξεχαστεί. Οι Έλληνες δεν θέλουν και δεν πρέπει ποτέ να είναι -να είμαστε- τυφλοί εθνικιστές, αλλά ξέρουν ότι πρέπει να είναι έντιμοι πατριώτες».

Αναφέρθηκε και στον ανασχηματισμό λέγοντας ότι προκάλεσε σε άλλους θλίψη και σε άλλους θυμηδία. «Στα Γρεβενά, όπου βρέθηκα πριν από 2 ημέρες, αλλά και εδώ που περπάτησα πριν από λίγο στους πεζόδρομους της Κορίνθου, ουδείς τον πήρε χαμπάρι. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του – και όσοι το έκαναν -κυρίως στην Αθήνα- τον σχολίασαν, μάλλον, ως ανέκδοτο. Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή, με 53 πλέον πρόσωπα, συν τον Πρωθυπουργό, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου. Είπε ο κ. Τσίπρας, ότι ήθελε, να «διευρυνθεί», μάλιστα. Έψαξε, όμως, καθώς φαίνεται, στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά. Έψαξε για νέα στελέχη, τελικά όμως βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό» και στη συνέχεια έκανε λόγο για μια άλλη Ελλάδα που μας χάρισαν οι αθλητές μας με τις επιτυχίες τους αλλά και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων επεξέτασεων.

The post Μητσοτάκης: Ο κ Τσίπρας θα πάει στη ΔΕΘ για να πλασάρει, πάλι, μια εικονική πραγματικότητα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
τσιπρας, ΔΕΘ, μητσοτακης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, το φως, νεα δημοκρατια, summer, school, οννεδ, ελλαδα, χρεος, μνήμη, Ακρόπολη, θεσσαλονικη, μνημονιο, ενφια, λωτοφάγοι, δις, σκοπια, φως, βουλη, νέα, θλίψη, θυμηδία, εμφάνιση, aixmi, ειδήσεις, συριζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , aixmi.gr, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, εκτακτη εισφορα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αθηνα, μειωση μισθων, μνημονιο 2, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, κοινωνια, δουρου, αποτελεσματα, λωτοφάγοι, μνήμη, θλίψη, βημα, γρεβενα, δημοκρατια, εθνικη, ιθακη, λουτρακι, οικονομια, υδρα, φωτογραφια, φως, ψεματα, aixmi, αζητητα, αυγουστος, κυνισμος, ανεκδοτο, αττικη, εβδομαδες, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γλωσσα, δυστυχως, δικη, δειχνει, δις, εγινε, αιθουσα, ειπε, εμφάνιση, επτα, ερημην, η δικη, εικοσι, θολο, θυμηδία, κυβερνηση, λαθος, λογο, μακρια, ματι, μυθολογια, μηνες, μειωση, νερο, ξερετε, οννεδ, παιδι, προβληματα, ρευμα, συνεχεια, συντομα, σοου, σωληνες, ταυτοτητα, τολμη, το φως, φωνη, ωρες, summer, ιουλιος, κρυφα, μπροστα, school, θελω να, υλικα, ψυχες
Τυχαία Θέματα