Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη «μαυρίσει» τα επόμενα χρόνια

13:32 9/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη «μαυρίσει» τα επόμενα χρόνια καθώς έχει δεσμευθεί για μείωση των συντάξεων από το 2019 και μείωση του αφορολόγητου από το 2020.

«Αυτή είναι η περίφημη «καθαρή έξοδος» στις αγορές του κ. Τσίπρα. Το να βγαίνει τάχα ο χώρα από το πρόγραμμα ενώ

έχει επί της ουσίας αναλάβει δεσμεύσεις για πολλά χρόνια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίς επιπλέον εκτίμησε πως το 2018 θα είναι μία χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων, «με 200 εκατομμύρια νέους φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, το ΕΚΑΣ και το επίδομα θέρμανσης και την επέκταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από αυτούς που φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Και υπογράμμισε: «Η έξοδος από το πρόγραμμα δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια μιας «ανίκανης, αδίστακτης και ανεύθυνης κυβέρνησης, που παίρνει μέτρα λιτότητας για πολλά χρόνια«.

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θέατρο σκιών και διαπραγμάτευση εν κρυπτώ». Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος προσπαθεί να «κρατήσει την καρέκλα του» και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, «τον αδειάζει δημόσια».

Επεσήμανε ωστόσο ότι η χώρα έχει εθνική γραμμή, την οποία χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι και αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, η χώρα θα χρειαστεί ένα τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ώστε να δανείζεται με λογικά επιτόκια.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να υπηρετήσει μια τέτοια πολιτική. Ανάπτυξη με υπονόμευση των επενδύσεων δεν γίνεται – ούτε με γερασμένες ιδεοληψίες ακόμα και στις εκδρομές των μαθητών», τόνισε.

The post Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη «μαυρίσει» τα επόμενα χρόνια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα