Μητσοτάκης: Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης κοστίζει ακριβά

12:57 14/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Μιλώντας σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με Επαγγελματικούς, Επιστημονικούς και Παραγωγικούς Φορείς της ανατολικής Κρήτης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης κοστίζει ακριβά στην Ελλάδα και την οικονομία της χώρας.

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερώντας να κλείσει την αξιολόγηση, «δεν μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο. Για

να τα πω απλά: Βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα. Αυτό είναι το κόστος μιας συνεχούς διαπραγμάτευσης που έχει έντονα θεατρικά χαρακτηριστικά. Τα περιβόητα αντίμετρα θα ενεργοποιηθούν μόνο εάν ξεπεράσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Ό,τι συμβαίνει και σήμερα. Και σήμερα, εάν ξεπεράσουμε τους στόχους έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε κάποια χρήματα πίσω. Άρα, όλο αυτό είναι ένα θέατρο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έχουμε μέτρα 2% του ΑΕΠ. Μείωση του αφορολόγητου και με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση των συντάξεων».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μητσοτάκης άκουσε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων να παρουσιάζουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, επικαλούμενοι τα σκληρά φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, όπως έγραψε το cretapost.gr.

Στη συνέχεια θα εγκαινιάσει τα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου και θα ξεκινήσει για τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Αντώνη Ζερβό.

Έπειτα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους και εργαζομένους του τομέα του τουρισμού, στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου. Το μεσημέρι αναμένεται ο κ. Μητσοτάκης να αναχωρήσει για την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα