Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν αντέχει να ξαναζήσει το «περσινό φιάσκο»

23:16 2/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Οι εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι γνωστές σε όλους και δεν θα πρέπει να λυθούν σε βάρος της Ελλάδας, όμως παράλληλα η κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να τις χρησιμοποιήσει ως «άλλοθι» για να ανακαλύψει εξωτερικούς εχθρούς και τη «δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στη Λάρισα.

O επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προειδοποίησε

την κυβέρνηση να μη διαχειριστεί το ζήτημα με όρους επικοινωνίας, προσθέτοντας αιχμηρά ότι η Ελλάδα δεν αντέχει να ξαναζήσει το «περσινό φιάσκο» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο K. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι φοβάται πως ξαναζούμε την εμπειρία της «δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη», που οδήγησε τη χώρα «ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ».

Αναφερόμενος στα σενάρια ότι ο διάλογος των δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ ηχογραφήθηκε επί ελληνικού εδάφους ή με ελληνικό δάκτυλο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί «την ασφάλεια και το απόρρητο» των επικοινωνιών. «Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για πρόωρες εκλογές, ενώ σημείωσε ότι «η αντίστροφη μέτρηση άρχισε» και εκτίμησε πως «δεν θα αργήσει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού και των ψεμάτων».

Υποστήριξε πως η ΝΔ έχει τη γνώση και το σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οξυγόνο για να τελειώσει αυτή η θλιβερή περίοδος ασφυξίας, ψέματος, υποκρισίας, λάσπης και τέλματος για τη χώρα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα