Μηταράκης κατά Αυγής για τα δάνεια- Τι απαντά η εφημερίδα- Ανταπαντά η ΝΔ

19:13 28/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας «Αυγή» προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή που επεξεργάζεται τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και κομμάτων.

Ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε ορισμένα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ

αλλά και τη μετοχική σύνθεση της εφημερίδας Αυγή.

Ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ.Φραγκιαδάκη τι γνωρίζει για την κυπριακή offshore που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000 ευρώ.

Όπως είπε, ο κ. Μηταράκης, υπάρχει δάνειο του κυβερνώντος κόμματος που παρουσιάζει ως ενέχυρο, κτίριο το οποίο δεν είχε στη κατοχή του. Υπογράμμισε μάλιστα ότι στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής», υπάρχει συμμετοχή offshore σε ποσοστό που αγγίζει το 3%, ρωτώντας μάλιστα ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την εταιρία.

Η απάντηση της εφημερίδας «Αυγή» έχει ως εξής:

«Ως γνωστόν ο αντιπερισπασμός είναι μια προσφιλής τακτική σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης για να αντιπαρέλθουν κάποια ακανθώδη για τα ίδια θέματα.

Ο γνωστός, κυρίως για την παραπολιτική του δραστηριότητα κ. Μηταράκης της ΝΔ πήγε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τα κόμματα, κατά βάση προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχαν το τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη, τι γνωρίζει για την κυπριακή off shore, που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000 ευρώ.

Το φυσικό (για μας) επακόλουθο ήταν εδώ και ώρες ένα κομμάτι του ηλεκτρονικού Τύπου να διερωτάται τι συμβαίνει με την off shore της Αυγής και να προσπερνά αβρόχοις ποσίν τα δάνεια εκατομμυρίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς την ΕΤΕ που δεν εξυπηρετούνται. Παρά τα προφανή, ας διευκρινίσουμε:

1. Η Αυγή έχει μόνο ένα δάνειο από την ΕΤΕ εδώ και 8 χρόνια, που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς, με συνέπεια από 1,3 εκατομμύρια περίπου να έχει μειωθεί στις 900.000 ευρώ.

2. Το 2014 η πολυμετοχική εταιρία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ’ αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ, ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο.
Και τώρα ας μπούμε στο θέμα…

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Με αφορμή την «παραδοχή» -όπως επισημαίνεται-της εφημερίδας «Αυγή» για συμμετοχή offshore εταιρείας στη μετοχική της σύνθεση, η ΝΔ τονίζει:

«H ‘’Αυγή’’, το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί, μετά τις αποκαλύψεις της Νέας Δημοκρατίας, τη συμμετοχή offshore εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων έγινε ΣΥΡΙΖΑ των offshore.
Αναμένουμε την απάντηση ποιό φυσικό πρόσωπο βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρία της ‘’Αυγής’’. Αυτά προς το παρόν…».
Α.»

Keywords
Τυχαία Θέματα