Μισέλ Ομπάμα: Από Πρώτη Κυρία…εκκολαπτόμενη Πρόεδρος 2020

11:09 11/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Η ιδιότητα της Πρώτης Κυρίας είναι ένα “εισιτήριο” για τη διασημότητα. Αρκεί να ξέρεις να το χειριστείς σωστά και να είναι το εφαλτήριο για την προσφορά στους συνανθρώπους και όχι για την ατομική προβολή και δόξα…

Αρκετές Πρώτες Κυρίες κατάφεραν να διαγράψουν τη δική τους αυτοτελή τροχιά, με όπλα τους την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό τους.


Η Μισέλ Ομπάμα είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα Πρώτης Κυρίας σε αυτόνομη πορεία. Φιλόδοξη και ικανή, συνεχίζει το δρόμο προς την

εξουσία και είναι πολύ νωρίς να κριθεί, αφού προς το παρόν ακόμα γράφει ιστορία…
Ας ξεκινήσουμε από την αρχή…

Η Μισέλ ΛαΒόν Ρόμπινσον Ομπάμα γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1964. Κατάγεται από μια τυπική οικογένεια Αφρο-αμερικανών και μεγαλώνει στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου μαζί με τους γονείς της και τον αδελφό της, Κρεγκ. Η μητέρα της, Μάριαν, δεν εργάζεται αλλά επιλέγει να μείνει στο σπίτι για να φροντίσει και να αφοσιωθεί στα παιδιά της. Η παρουσία του πατέρα της είναι αρκετά έντονη. Διανύοντας μόλις τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, μαθαίνει πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Έχει όμως πίστη πως θα τα καταφέρει και δεν συνεχίζει κανονικά την καθημερινότητά του. Βρίσκεται κάθε πρωί στη δουλειά του, κάτι που όπως η Μισέλ έχει δηλώσει, αποτέλεσε παράδειγμα για εκείνη.


Η Μισέλ φοιτά στο «λευκό» Πρίνστον. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια που γράφει στην πτυχιακή της εργασία γι’αυτό: «η εμπειρία μου στο Πρίνστον με έκανε να συνειδητοποιήσω περισσότερο από ποτέ το πόσο ‘μαύρη’ είμαι».

Συνεχίζει τις σπουδές της στη Νομική του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα πολιτικά δρώμενα. Επιλέγει να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, ενώ στο Χάρβαρντ λαμβάνει μέρος σε διαδηλώσεις που ζητούν περισσότερους φοιτητές και καθηγητές από μειονότητες.
Κάνει τα πρώτα βήματα της δικηγορικής της καριέρας στο Sidley Austin στο Σικάγο.

Εκεί, το 1989, μια συνάντηση είναι καθοριστική στη μετέπειτα ζωή της. Γνωρίζει τον μέλλοντα σύζυγό της, Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Μπαράκ και η Μισέλ βγαίνουν το πρώτο τους ραντεβού για να δουν την ταινία του Σπάικ Λι “Do The Right Thing”. 27 χρόνια μετά από εκείνο το μοιραίο πρώτο ραντεβού, η ιστορία έμελλε να γίνει ταινία με τίτλο “Southside With You”. Σε ελεύθερη μετάφραση… “Πρώτο Ραντεβού”.


Το ζευγάρι παντρεύεται το 1992, μετά από τρία χρονια σχέσης και αποκτά δύο κόρες. Όπως όλα δείχνουν, σε πείσμα των καιρών… η δική τους ιστορία αγάπης έχει διάρκεια…

Κατά την περίοδο της προεκλογικής του εκστρατείας (2007-2008) είναι στο πλευρό του συζύγου της και τον στηρίζει. Η Αμερικανίδα δικηγόρος και συγγραφέας είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα Πρώτη Κυρία.
Δεν είναι λίγοι, εκείνοι που την συγκρίνουν με την Τζάκι Κένεντι, λόγω της δυναμικής της προσωπικότητας και της απέρριτης κομψότητάς της. Και ποιό περιοδικό μόδας δεν θέλει να την κάνει εξώφυλλο…Οι Αμερικανίδες αντιγράφουν το στυλ της που μαγνητίζει… Με τις εξαιρετικές στυλιστικές της επιλογές έχει καταφέρει να γίνει είδωλο ντυσίματος για τις γυναίκες.

Αποτελεί πρότυπο μητέρας και συζύγου αλλά δεν περιορίζεται στο διακοσμητικό ρόλο που είχαν πολλές προκάτοχοί της.Προωθεί με δυναμισμό και τόλμη τις πολιτικές του Μπαράκ Ομπάμα για ίσες ευκαιρίες, καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία, προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Σχετικά με αυτό, μάλιστα, έχει γράψει και σχετικό βιβλίο και προκειμένου να δείξει στο τηλεοπτικό κοινό τη σημασία του να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, δεν διστάζει να κάνει push-ups στην πρωινή εκπομπή της Έλεν ντε Τζενέρις ή ακόμα να χορέψει το Thriller με τον σύζυγό της, ή Μπιγιονσέ στο Carpool του Τζέιμς Κόρντεν.

Τα Μέσα Ενημέρωσης δείχνουν να την αγαπούν, ωστόσο, δεν λείπουν και οι αναφορές σε κάποια στραβοπατήματα ή ακόμα και υπερβολές της. Όπως και να’χει, η Μισέλ Ομπάμπα σε καμία περίπτωση δεν παίζει το ρόλο της «κυρίας» του «κυρίου»Προέδρου των ΗΠΑ, αλλά αποτέλεσε ένα από τα ισχυρότερα “όπλα” του. Δεν είχε γράψει τυχαία το Newsweek πως διαθέτει αυτό που αποκαλείται “star power”.

“Αν όλα αυτά που λέει (ο Τραμπ) είναι επώδυνα για εμάς, ως μεγάλες γυναίκες, τι μήνυμα παίρνουν τα μικρά κορίτσια για το πώς πρέπει να είναι η εμφάνισή τους και πώς πρέπει να φέρονται;” είναι τα λόγια της Μισέλ κατακεραυνώνοντας τον αμερικανό μεγιστάνα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας, η Μισέλ Ομπάμα πολλές φορές κατακεραύνωσε τον αμερικανό μεγιστάνα. Συμπληρώνει ότι είχε σιχαθεί την τροπή που πήρε η προεκλογική εκστρατεία, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να συνεχιστούν οι ίδιοι τόνοι “για τέσσερα χρόνια”.

Εκλέγεται τελικά, ο Ντόναλντ Τραμπ για επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, μια είδηση έρχεται να ταράξει τα νερά…
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent, η Μισέλ Ομπάμα δέχεται πιέσεις να είναι υποψήφια στις εκλογές του 2020. Κυρίως από όλους όσους ονειρεύονταν να δουν μία γυναίκα στη θέση του Πρόεδρου των ΗΠΑ. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια σπάνια προσωπικότητα και ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο στο πολιτικό τοπίο της Αμερικής. Σύμφωνα με το Gallup, το ποσοστό της φτάνει το 64%, σημαντικά υψηλότερο από εκείνο του Ντόναλντ Τραμπ, της Χίλαρι Κλίντον ή ακόμη και του συζύγου της, Μπαράκ Ομπάμα. Ποιά είναι η αντίδραση της πρώην Πρώτης Κυρίας; Τον περασμένο Μάρτιο, η Μισέλ δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αυτή τη θέση. Από τότε, βέβαια, αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει.

Κατά το δημοσίευμα της Independent, είναι άγνωστο τι μπορεί να συμβεί μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Η Μισέλ Ομπάμα θα συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί για τους βετεράνους και για την πρόσβαση των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Δεν αποκλείεται, όμως, τελικά να ενδώσει στις πιέσεις και να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.

“Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα κερδίζεις, αλλά με τη διαφορά που κάνεις στις ζωές των ανθρώπων.” είπε κάποτε η Μισέλ.
Αν είναι η επόμενη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και κυβερνήσει με γνώμονα τις παραπάνω σκέψεις της… Τότε ίσως υπάρξει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο…

Πηγές:

-Vanity Fair

-Vogue

-Daily Mail

-oprah.com

-Gallup

-Independent

Keywords
Τυχαία Θέματα