Μήνυμα συμπαράστασης στους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής έστειλε ο Ομπάμα

09:23 24/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Μήνυμα συμπαράστασης στους κατατρεγμένους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από τη Χαβάη, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

«Σε μερικές περιοχές της Μέσης Ανατολής όπου οι καμπάνες εκκλησιών έχουν σημάνει για αιώνες τη μέρα των Χριστουγέννων, φέτος θα μείνουν σιωπηλές», δήλωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε: «Η κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος μερικών περιοχών σημαίνει ότι οι χριστιανοί

που ζουν εκεί θα αναγκαστούν να εκφράσουν τα πιστεύω τους και να γιορτάσουν με διακριτικότητα».

«Αυτή η σιωπή αποτελεί τραγική μαρτυρία για τις ωμές πράξεις βιαιοπραγίας που έχουν υποστεί οι κοινότητες αυτές από το Ι.Κ.», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ιρακινό χριστιανό βουλευτή Ίμαντ Γιοχάνα, το Ι.Κ. έχει εκδιώξει πάνω από 200.000 χριστιανούς από τη βόρεια περιοχή της Νινεβί, λίκνο της ανατολικής Ασσυριακής εκκλησίας. Κατά τον ίδιο, από το 2004 πολλοί χριστιανοί έχουν απαχθεί ή δολοφονηθεί, ενώ οι εκκλησίες τους έχουν βομβαρδιστεί.

Όπως ανέφερε ο Ιρακινός βουλευτής, ο πληθυσμός των χριστιανών στο Ιράκ έχει πέσει από το 1,3 εκατομμύριο (απογραφή του 1997) σε περίπου 650.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα