Μήνυμα Κοτζιά: Μπορεί να χαθούν και Τούρκοι στρατιωτικοί…

20:32 8/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται στις ηγεμονικές τάσεις του Ταγίπ Ερντογάν, στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωιτκών ενώ δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές και κατά του Έλληνα ΥΕΘΑ.

Όπως υπογράμμισε η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και τα σύνορά της δεν αλλάζουν, ενώ προστατεύεται και από το διεθνές δίκαιο και εκτίμησε

πως ο Τούρκος πρόεδρος επιδεικνύει ηγεμονικές τάσεις σε χώρες στον περίγυρο της Τουρκίας, μετατρέποντας τους γείτονές της σε περιφερειακές δυνάμεις, ενώ υπαινίχθηκε ότι και η Ελλάδα θα μπορούσε να συλλάβει Τούρκους στρατιωτες που περάσουν τα σύνορα.

«Δεν νομίζω ότι ο Ερντογάν μπορεί να ονειρεύεται ότι μπορεί να αλλάξει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Προς το παρόν δεν έχει δείξει τέτοια διάθεση. Δείχνει όμως διάθεση παρενόχλησης της χώρας, δημιουργίας επεισοδίων, αμφισβήτησης της κυριαρχίας», είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι αμετάβλητα και πως σχεδιασμός της Τουρκίας είναι να υποχρεώσει την Ελλάδα να πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με δυσμενείς όρους.

Σημείωσε ότι η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν αντανακλά μια «μεγάλη νευρικότητα» η οποία πηγάζει από έναν συνδυασμό αλαζονείας και ανασφάλειας και επεσήμανε πως η Ελλάδα θέλει τον εξευρωπαϊσμό της Άγκυρας, όμως ταυτόχρονα δεν πρόκειται να ανεχτεί τον «εκτουρκισμό της Ευρώπης», δηλαδή αυταρχισμό και σκληρότητα σε σχέση με συμμάχους.

Αναφερόμενος στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σημείωσε με νόημα ότι στο μέλλον θα χαθούν και Τούρκοι στρατιωτικοί στα σύνορα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

«Έχει αλλάξει η συμπεριφορά. Δεν είναι καλό αυτό. Γιατί θα χαθούν και δικοί τους στρατιωτικοί, όπως συνέβαινε κατά καιρούς πάντα. Δεύτερον, δεν είναι αυτή συμπεριφορά συμμάχου στο ΝΑΤΟ. Είμαστε δύο χώρες σε ειρηνικές σχέσεις. Τέτοιες κινήσεις δεν βοηθούν», ανέφερε, και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις δηλώσεις τού Πάνου Καμμένου:

«Ο κ. Καμμένος εκδηλώνει αυθόρμητα την αντίδρασή του στις τουρκικές προκλήσεις. Ο δικός μου χαρακτήρας σαν άνθρωπος, όχι μόνο επειδή προΐσταμαι της διπλωματίας, είναι διαφορετικός», ενώ σημείωσε ότι δεν ενστερνίζεται τον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως εχθρού.

Μήνυμα Κοτζιά: Μπορεί να χαθούν και Τούρκοι στρατιωτικοί

The post Μήνυμα Κοτζιά: Μπορεί να χαθούν και Τούρκοι στρατιωτικοί… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα