Μικρός αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη τον Οκτώβριο

20:33 11/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Αστεροειδής με το όνομα «2014 TC4» θα περάσει ξυστά από τη Γη στις 12 Οκτωβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής, μεγέθους 15 έως 30 μέτρων, θα περάσει σε απόσταση 44.000 χιλιομέτρων, σχεδόν στο ένα όγδοο της απόστασης Γης-Σελήνης και λίγο πάνω από τις τροχιές των γεωστατικών δορυφόρων (36.000 χλμ.), ενώ κινείται με ταχύτητα περίπου 14 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων

για την τροχιά του, δεν αποτελεί απειλή.

«Είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό το αντικείμενο να χτυπήσει τη Γη. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος» διαβεβαίωσε ο Ντέτλεφ Κόσνι της ESA, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Παρόλα αυτά, η NASA και η ESA θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να δοκιμάσουν την ετοιμότητα και την επάρκεια των συστημάτων επιτήρησης αστεροειδών και επείγουσας αντίδρασης σε περίπτωση κινδύνου.

Ο εν λόγω αστεροειδής είναι ήδη «γνωστός» στους επιστήμονες καθώς, είχε για τελευταία φορά περάσει από τη Γη το 2012, σε διπλάσια τότε απόσταση από ό,τι τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα