Μια φορά «μπιιιιπ», για πάντα «μπιιιπ»…

15:17 20/6/2017 - Πηγή: Aixmi
19 Ιουν. 2017

Ένα email με ιδιαίτερο… μήνυμα και πολλούς αποδέκτες, έστειλε στο thisismarias.com η αναγνώστρια Ειρήνη Σεϊτανίδου. Αφορμή γι αυτό στάθηκε η εξομολόγηση μιας άλλης φίλης που γιόρτασε 6 μήνες χωρισμού λόγω κέρατου και το μοιράστηκε μαζί μας την περασμένη εβδομάδα.

Μου γράφει η Ειρήνη:

«Διαβάζω κατά καιρούς άρθρα για τις προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι να σώσουν τις σχέσεις τους. Σχέσεις ερωτικές αλλά και φιλικές. Θυμώνω πολύ, γιατί είμαι της άποψης ότι όταν μπεις στη διαδικασία «σωτηρίας» μιας σχέσης, αυτομάτως

αποδέχεσαι ότι είναι προβληματική. Και έρχομαι εγώ να σε ρωτήσω: γιατί κάθεσαι πουλάκι μου; Γιατί χαραμίζεις τον τόσο περιορισμένο χρόνο που μας δίνει ο δημιουργός να ζήσουμε πάνω στη γη, πιστεύοντας σε παραμύθια; Ποιός σε πήρε στο λαιμό του ότι στην κανονική ζωή, οι βάτραχοι γίνονται πρίγκιπες και οι σταχτοπούτες βασίλισσσες;

«Μπορεί να σκεφτεί κάποιος «είναι έγκλημα να υπάρχουν προβληματικές σχέσεις;». Ναι, είναι η προσωπική μου απάντηση. Στον έρωτα και τη φιλία ή σε αγαπώ και μου κάνεις όπως ακριβώς είσαι ή αν αρχίσουμε να προσπαθούμε να «σώσουμε» ο ένας τον άλλον, είναι καλύτερα να ακολουθήσουμε άλλους δρόμους.

«Δεν είμαι υπέρμαχος της τελειότητας, αν με γνώριζες από κοντά θα έβλεπες έναν άθρωπο γεμάτο ατέλειες. Έχω λίγους φίλους, που με δέχονται με τα στραβά μου και ίσως, τελικά, να με αγαπάνε κυρίως χάρη σε αυτά και στις τρεις σχέσεις που έκανα στη ζωή μου, αναζητούσα ανθρώπους που να με θέλουν έτσι όπως είμαι. Τους βρήκα, για να σου πω την αλήθεια. Όμως δεν κατάφερα να τους αντέξω εγώ έτσι όπως ήταν. Γι αυτό και τους χώρισα.

«Αυτή είναι η μόνη υγιής λύση. Αν θέλεις να είσαι καλά, να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι, να ζεις μια ζωή που εσύ επιλέγεις. Όλα τα άλλα, είναι παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του.

«Διάβασα πρόσφατα ένα γράμμα που σου έστειλε μία αναγνώστρια για να γιορτάσει τους έξι μήνες χωρισμού (λόγω κέρατου). Αποφάσισα, λοιπον, να σου γράψω κι εγώ λίγα λόγια αφενός για να την συγχαρώ και αφετέρου για να δώσω ένα μάθημα που στα 36 μου χρόνια το έχω κατακτήσει μέσα από πόνο, παθήματα και ταλαιπωρίες.

Μπορεί κάποιος να είναι αυτό που λέμε «καλό παιδί αλλά μπιιιιπ». Το ερώτημα είναι αν εσύ θέλεις να χαραμίσεις τη ζωή σου με έναν «μπιιιιπ». Γιατί αυτό που έμαθα εγώ είναι ότι «μια φορά μπιιιιπ, για πάντα μπιιιιπ. Στις σχέσεις, στις φιλίες, στις συνεργασίες, στις κοινωνικές επαφές, στην πολιτική… αυτός είναι ο νόμος! Αυτό ονειρεύεσαι; Να περνούν τα χρόνια σου με «καλά παιδιά αλλά μπιιιιιπ»; Για ξανασκέψου το…

Φιλιά πολλά

Ειρήνη Σεϊτανίδου»

thisimarias.com

Keywords
Τυχαία Θέματα