Μετανάστες τα έκαναν γυαλιά καρφιά στη Μυτιλήνη

17:40 17/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν τη νύχτα στη Μυτιλήνη Αφρικανοί μετανάστες, όπως γράφει το lesvosreport.gr. Ο ιστότοπος επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι μετανάστες έκαναν δύο διαρρήξεις, επιχείρησαν ακόμη μία, ένω έσπασαν και τη τζαμαρία καταστήματος οπτικών.

Ο ίδιοι προσθέτουν ότι διέρρηξαν και δυο ταβέρνες στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, κλέβοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, προσπάθησαν να διαρρήξουν τα γραφεία της ΔΕΗ

στο πάρκινγκ, ενώ έσπασαν και τζαμαρίες στην οδό Ερμού.

Τα νέα περιστατικά έρχονται μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις διαρρήξεις που έχουν αναστατώσει την αγορά τις τελευταίες ημέρες. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει: «Μετά τη συνάντηση με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας αποφασίστηκε η ένταση των πεζών αλλά και των εποχούμενων περιπολιών σε όλη την πόλη -και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ερμού με ένα όχημα ειδικά και μόνο για εκεί. Συστήνουμε στα μέλη μας να λάβουν μέτρα προστασίας , και να καταγγείλουν άμεσα και χωρίς αναστολές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση παρατηρούν γύρω από τα καταστήματά τους και τα σπίτια τους. Να φροντίσουν να μην αφήνουν χρήματα στα καταστήματά τους και τα είδη μεγάλης αξίας να μην είναι εκτεθειμένα σε θέα και χωρίς προστασία. Ακόμα τα μέτρα αποτροπής όπως είναι το σύστημα συναγερμού ή τα ρολά ασφαλείας πρέπει να χρησιμοποιούνται. Δυστυχώς η πολιτεία εξακολουθεί να μην ακούει τις εκκλήσεις για αποσυμφόρηση του νησιού και για έλεγχο των παραβατικών κοινωνικών ομάδων».

.

Φωτογραφίες: Lesvosreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα