Μετά τον σάλο η Κομισιόν διευκρινίζει: Δε σας κόβουμε τον γύρο

20:58 1/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατηγορηματικά διαψεύδει τόσο η Κομισιόν, όσο και το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ δημοσιεύματα που διακινούνται στη Γερμανία και αναπαράγονται, μεταξύ άλλων, από ελληνικά μέσα και τα οποία θέλουν την ΕΕ «να απαγορεύει τον γύρο».

Εκπρόσωπος της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτημα του real.gr, διέψευσε τις κατηγορίες, ενημερώνοντας ότι η Κομισιόν εισηγήθηκε και ενέκρινε την παράταση της χρήσης των λεγόμενων «phosphates» στην παρασκευή κρέατος.

Η Κομισιόν κατέθεσε

την πρότασή της στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών και συγκεκριμένα στην διαρκή επιτροπή για την ασφάλειας τροφίμων. Τα Κράτη- Μέλη ενέκριναν την πρόταση της Κομισιόν με ψήφους 24 υπέρ και καμία κατά.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως εκπροσωπείται νομίμως από τον εκτελεστικό της βραχίονα (την Κομισιόν) και τα ίδια τα Κράτη Μέλη, ενέκρινε την εν λόγω ουσία και σε καμία περίπτωση δεν «σκέφτεται να απαγορεύσει το κεμπάπ ή το γύρο». Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα δώσει και αυτό την δική του γνωμάτευση για το θέμα τον Ιανουάριο.

Άμεσα αντέδρασε η εταιρεία «Μέγα Γύρος», που τονίζει ότι ο ελληνικός γύρος είναι καθαρός και δεν περιέχει φωσφορικό άλας καθώς το απαγορεύει η νομοθεσία. Προσθέτει δε ότι η σχετική παραίνεση των Πρασίνων «απειλεί» μόνο «τους βιομηχάνους (Τούρκους) της κεντρικής Ευρώπης που παράγουν προϊόντα κεμπάπ και ντονέρ».

The post Μετά τον σάλο η Κομισιόν διευκρινίζει: Δε σας κόβουμε τον γύρο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα