Μέρκελ σε Τσίπρα: Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα

23:20 16/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, φέρεται να ξεκαθάρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όταν ο Αλέξης Τσίπρας της παραπονέθηκε για τη στάση του Ταμείου, στη διάρκεια του γεύματος που είχαν στο Βερολίνο.

Η κα

Μέρκελ από νωρίς είχε καταστήσει σαφές στον Έλληνα Πρωθυπουργό πως δεν είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και στην κατ` ιδίαν συνάντηση που είχαν του υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως δεν σκοπεύει να υποκαταστήσει τους θεσμούς και τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πηγές της Καγκελαρίας, η κα Μέρκελ άκουσε με προσοχή τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν θέλησε να πάρει θέση στην… ιδιότυπη κόντρα της Ελλάδας με το ΔΝΤ.

Τόνισε κατηγορηματικά, όμως, πως η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη, παρέχοντας στην ουσία πλήρη προστασία στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σοιμπλε με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται από την ελληνική πλευρά για τη στάση του.

Η κα Μέρκελ ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες από τον Αλέξη Τσίπρα να ρίξει τους τόνους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όποιος επιτίθεται στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιτίθεται σε μένα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα