Μέρκελ: «Ναι» σε σταθερή κυβέρνηση με το SPD

19:46 11/12/2017 - Πηγή: Aixmi

«Θέλουμε να σχηματίσουμε μια σταθερή κυβέρνηση», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών, το οποίο, όπως δήλωσε, απέρριψε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας.

Παράλληλα, η καγκελάριος τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης και της διεξαγωγής ταχύτατων συζητήσεων με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Αναφερόμενη στις επικείμενες συζητήσεις με το SPD, η Καγκελάριος έσπευσε να

διατυπώσει την αντίθεση του κόμματός της στην βασική απαίτηση των Σοσιαλδημοκρατών για συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.

«Δεν το υποστηρίζουμε. Δεν στηρίζουμε ένα ενιαίο Ταμείο. Ο ανταγωνισμός δύο συστημάτων δεν βελτιώνεται αν τον καταργήσεις», τόνισε, παραδέχτηκε ωστόσο ότι στον τομέα της υγείας υπάρχουν διαρθρωτικά προβλήματα, τα οποία θέλει να συζητήσει με τους εκπροσώπους του SPD. Διαβεβαίωσε ότι παρόλες τις διαφορές, υπάρχουν και πολλά σημεία ταύτισης απόψεων και ζήτησε στις επικείμενες συζητήσεις να περιοριστούν οι δημόσιες δηλώσεις και να αποφευχθούν οι καθημερινές ανακοινώσεις.

The post Μέρκελ: «Ναι» σε σταθερή κυβέρνηση με το SPD appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα