Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου σε έξι μήνες γκρέμισε τη χώρα

13:59 24/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «μέσα σε έξι μήνες γκρέμισε τη χώρα».

«Τους έξι μήνες που πέρασαν γύρισαν τη χώρα στα πιο βαθιά της κρίσης, ξαναζωντάνεψαν τους κινδύνους που είχαμε περάσει με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε τέλος στα μνημόνια και τώρα ετοιμάζονται για το τρίτο μνημόνιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης.

«Τα μέτρα που

έρχονται φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.. «Αυτοί κάνουν την διαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ωστόσο πως αν χρειαστεί το κόμμα του θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις .

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να μην προκαλεί τη Ν.Δ., η οποία όπως είπε, «θα σταθεί όρθια εκεί που έχουμε σοβαρές διαφωνίες και έξω και μέσα στη Βουλή». Εμείς στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, δεν ψηφίζουμε τα μέτρα και δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, σημείωσε.

Αναφορικά με τη ρήξη στους κόλπους της κυβέρνησης υποστήριξε ότι δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να προσφύγει σε κάλπες και πως αν συμβεί αυτό θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο το κάνει.

«Όταν μας εξηγήσουν γιατί θα τις κάνουν, τότε κι εμείς θα τους εξηγήσουμε γιατί θα τις κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε βολές και κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Δεν είναι δυνατόν να χειροκροτεί η Πρόεδρος της Βουλής τον Πρωθυπουργό, ο Πρωθυπουργός να την ασπάζεται και μέσα στη Βουλή εκείνη να υβρίζει την κυβερνητική πολιτική, να διαφωνεί και να μην παραιτείται», είπε.

«Μας λένε γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής. Είναι δικό τους το θέμα. Εμείς θα της ξαναδώσουμε λουλούδια αν χρειαστεί, αυτή να κοιτάζει πώς θα συμπεριφέρεται στους συναδέλφους», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα