Μέι σε Γιούνκερ: Δεν ζω σε άλλον γαλαξία

16:09 30/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Για υπερβολικές απαιτήσεις κατηγορούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit.

Απαντώντας στον ηγέτη της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η κυρία Μέι τού λέει πως «δεν είμαι από άλλον γαλαξία» και επεσήμανε μιλώντας στο BBC πως «πιστεύω ότι τα σχόλια που είδαμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες δείχνουν ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες», πρόσθεσε. Επανέλαβε επίσης ότι είναι προτιμότερο

να μην υπάρξει συμφωνία παρά να επιτευχθεί μια «κακή συμφωνία».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times υπό τον τίτλο «Η Μέι ζει σε άλλον γαλαξία, λένε οι Βρυξέλλες», σε συνάντηση που είχε η Βρετανίδα πρωθυπουργός με τον Γιούνκερ και τον διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, η Μέι φέρεται να είπε πως θέλει να συζητήσει μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου πριν επιλυθεί το ευαίσθητο ζήτημα του «λογαριασμού» του διαζυγίου, κάτι που αρνούνται οι Ευρωπαίοι.

Μάλιστα, στη συνέχεια ο Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Μέρκελ στην οποία ανέφερε ότι «η Μέι ζει σε άλλον γαλαξία. Με βάση αυτά που έγιναν στη συνάντηση, μια έλλειψη συμφωνίας είναι πιο πιθανή από την επίτευξη συμφωνίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα