Μega, στο παρά πέντε των απεργιών, ο Φώτης Μπόμπολας πλήρωσε ένα μισθό

18:01 2/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Mια εργάσιμη μέρα πριν ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας οι εργαζόμενοι του Mega, που εκ των πραγμάτων θα οδηγούσαν σε κλείσιμο του καναλιού, ο Φώτης Μπόμπολας αποφάσισε να καταβάλει τα χρήματα που αντιστοιχούν σε ένα μισθό -από τους συνολικά επτά οφειλόμενους -μαζί με το μερίδιό του για φόρους και ΙΚΑ.

Έτσι, πήραν μια μικρή ανάσα οι περίπου 500 εργαζόμενοι, που έχουν φτάσει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης. Τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα;

Θεωρείται

αυτονόητο πως και η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα πιστώσει με έναν ακόμη μισθό τους λογαριασμούς τους, τις αμέσως επόμενες ημέρες. Άλλωστε, τα προηγούμενα 24ωρα είχε φροντίσει να καταθέσει τις περίπου 300 χιλιάδες ευρώ που τις αναλογούν για φόρους και ΙΚΑ, πιέζοντας έτσι και την πλευρά Μπόμπολα να πράξει το ίδιο σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρήματα, που είχαν δει στα χέρια τους οι εργαζόμενοι τον περασμένο Αύγουστο, από την οικογένεια Βαρδινογιάννη προέρχονταν. Αντιστοιχούσαν σε μισό μιθό (περίπου 500 χιλιάδες ευρώ) -τότε ο Φώτης Μπόμπολας είχε αρνηθεί να συνεισφέρει το μερίδιό του, ώστε να δοθεί ένας μισθός.

Από την πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη δεν αναμένεται να γίνει ανάλογη κίνηση -από την αρχή της κρίσης δεν έχει συνεισφέρει.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι θα κάνουν. πλέον, οι τράπεζες. Θα απελευθερώσουν 2 εκατ ευρώ, ώστε να δοθεί ένας ή δυο μισθοί ακόμη; Ή θα εμμείνουν στην αρνητική θέση τους; Ήδη οι μέτοχοι του Mega συνυπέγραψαν και έστειλαν επιστολή με τις επιλέον εγγυήσεις που ζητούσαν. Θα θεωρήσουν επαρκή την κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με το ένα εκατ ευρώ που κατέβαλε ο κ. Μπόμπολας και θεωρείται βέβαιο πως θα καταβάλει, αντιστοίχως, και ο κ. Βαρδινογιάννης;

Keywords
Τυχαία Θέματα