Μega: Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του περιμένει το «ναι» των τραπεζών

09:51 4/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο κρισιμότερο σημείο της 29χρονης ιστορίας του βρίσκεται το Mega, καθώς αναμένει μια απάντηση, η οποία θα κρίνει αν έχει ή όχι μέλλον.

Οι μέτοχοι και οι επί 12 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοί του περιμένουν την απάντηση των τραπεζών για την αναδιάρθρωση του δανείου (με μείωση του επιτοκίου που έχει φτάσει στο αστρονομικό ύψος του 11%). Αναδιάρθρωση

που θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση του σταθμού, ο οποίος εδώ και ενάμισι χρόνο λειτουργεί σαν βίντεο κλαμπ.

Το σχέδιο που υποβλήθηκε στα πιστωτικά ιδρύματα έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει αποδεκτό. Προβλέπει «ζεστό χρήμα» 15 εκατ. ευρώ από τους μετόχους (έχουν ήδη βάλει άλλα 5 για μισθούς και λειτουργικά έξοδα), πλήρη καταβολή δεδουλευμένων στους 420 εργαζόμενους εντός 12 μηνών και επαναλειτουργία με ζωντανό ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Οι μέτοχοι (οικογένεια Βαρδινογιάννη, Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης) δεν ζητούν από τις τράπεζες «κούρεμα» του υφισταμένου δανείου των περίπου 100 εκατ ευρώ -όπως έχει γραφεί. Αναλαμβάνουν οι ίδιοι την εξυπηρέτησή του. Άλλωστε ήδη πληρώνονται κανονικά οι δόσεις από τους δεσμευμένους λογαριασμούς του καναλιού, στους οποίους έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 40 εκατ ευρώ. Τα έσοδα αυτά από τις διαφημίσεις δεν θα υπήρχαν, φυσικά, αν οι ηρωικοί εργαζόμενοι δεν κρατούσαν ανοιχτό τον σταθμό.

Όλοι ελπίζουν ότι η απάντηση των τραπεζών θα έλθει τις επόμενες μέρες και θα είναι θετική. Στην περίπτωση αυτή θα ξεκινήσει η προσπάθεια ανασύνταξης και θα γίνουν οι αναγκαίες προετοιμασίες για να συμμετάσχει κανονικά και το Μega στη διαγωνιστική διαδικασία για την εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας.

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, πλέον, καθώς τη Δευτέρα συνεδριάζει το ΕΣΡ και αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την προκήρυξη του διαγωνισμού. Από τη στιγμή εκείνη και μετά οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν 30 μέρες στη διάθεσή τους για να καταθέσουν τον φακελό τους.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι τα πάντα αρχίζουν ξανά ή τελειώνουν οριστικά με την απάντηση των τραπεζών. Αν είναι θετική, το Μega θα μπει στο δρόμο της πλήρους επαναλειτουργίας. Αν είναι αρνητική, το «λουκέτο» φαντάζει βέβαιο.

Οι τράπεζες μπορούν να πουν το «ναι» αποδεχόμενες ένα επιχειρηματικό σχέδιο που διασφαλίζει τα χρήματά τους και τη διατήρηση στη ζωή μιας υγιούς εταιρείας με πάνω από 400 εργαζόμενους. Αν υιοθετήσουν αρνητική στάση θα «σκοτώσουν» μια ολοκληρωμένη προσπάθεια διάσωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού και θα στείλουν στην ανεργία εκατοντάδες οικογένειες με μικρά παιδιά.

The post Μega: Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του περιμένει το «ναι» των τραπεζών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα