Μega: Απλήρωτοι εργαζόμενοι έξω από τα γραφεία τής Motor Oil

14:20 30/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία τής Motor Oil ατο Μαρούσι έκαναν απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega -μαζί με εκπροσώπους τής ομοσπονδίας τεχνικών- διεκδικώντας τα οφειλόμενα (συμπληρώνουν 16 μήνες απλήρωτοι), καθώς και το δικαίωμα στην εργασία.

Σε πανό που κρατούσαν έγραφαν «Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Σαββίδη πληρώστε τους εργαζόμενούς σας». Ήδη το τελευταίο 15νθήμερο συναντήθηκαν με τους δυο πρώτους, ενώ δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν καν με τον τρίτο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει αγοράσει

το Epsilon και δείχνει εντελώς αποστασιοποιημένος.

Οι 420 εργαζόμενοι δεν βλέπουν φως από πουθενά, καθώς

— Πρώτον, οι μεγαλομέτοχοι του σταθμού τονίζουν ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν την «ορφανή» τηλεοπτική άδεια, από τη στιγμή που δεν έχουν εγγυήσεις από το ΕΣΡ ότι δεν θα πέσει «μαύρο» στις 27 Φεβρουαρίου, ούτε ότι η εταιρεία που θα αποκτήσει την άδεια, θα θεωρηθεί διάδοχος του Mega.

— Δεύτερον, το ΕΣΡ δηλώνει αναρμόδιο και αρνείται να παράσχει τις διαβεβαιώσεις, τις οποίες ζητούν Βαρδινογιάννης-Μαρινάκης.

— Τρίτον, οι τράπεζες αρνούνται να ανοίξουν έναν από τους δεσμευμένους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (ιδιοκτήτριας εταιρείας του καναλιού), ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Ενώ έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 40 εκατομύρια στο ταμείο, υποστηρίζουν ότι θα βρεθούν κατηγορούμενοι σε περίπτωση που ξεπαγώσουν λογαριασμούς και δώσουν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους. Εμμένουν στη θέση αυτή παρότι γνωρίζουν ότι πολλοί από τους εργαζόμενους αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.

Χθες αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, με παρόντα δικηγόρο των τραπεζών, ο οποίος φέρεται να τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να αποδεσμεύσουν χρήματα από τους λογαριασμούς τού καναλιού για να πληρωθούν. Αύριο θα έχουν συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Alpha bank, Θόδωρο Αθανασόπουλο, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαβουλεύσεις με τους μετόχους του σταθμού, τους τελευταίους μήνες.

Μega: Απλήρωτοι εργαζόμενοι έξω από τα γραφεία τής Motor Oil

The post Μega: Απλήρωτοι εργαζόμενοι έξω από τα γραφεία τής Motor Oil appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα