Με γρήγορους ρυθμούς η ταυτοποίηση προσώπων από τη λίστα Μπόργιανς

21:45 10/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Από το Ντίσελντορφ όπου βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε πως περισσότερες από 1.000 δικογραφίες που αφορούν φορολογουμένους της λίστας Μπόργιανς έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις εισαγγελικές Αρχές οι οποίες και αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να κινήσουν τις διαδικασίες για τον περαιτέρω έλεγχο των περιπτώσεων αυτών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ΥΠΟΙΚ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, η ταυτοποίηση των φορολογούμενων που περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Εκτιμάται ότι στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθεί η πλήρης ταυτοποίηση 5.000 φορολογούμενων από τους 10.500 που περιλαμβάνονται συνολικά στη λίστα που επεξεργάζονται οι αρμόδιες αρχές.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου και ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Κώστας Χρήστου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων. Το νομοσχέδιο, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση σχετική, δεν θα προσφέρει φορολογική αμνηστία, θα δίνει κίνητρα για τον επαναπατρισμό ενώ θα προβλέπει συντελεστή φορολογίας για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν αντίστοιχο με τον συντελεστή φορολογίας του έτους που παρήχθησαν με κάποια προσαύξηση επιπλέον.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα προωθηθεί και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο ως ακόμη μία κίνηση στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα