Με Γούντι Άλεν και «Café Society» ξεκινά το Φεστιβάλ Καννών

19:40 29/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Με την τελευταία ταινία του Γούντι Αλεν, το «Café society» θα ανοίξει η αυλαία του 69ου φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου.

Με την πρεμιέρα του νέου του φιλμ -που θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού- ο ιδιόμορφος Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός σπάει ένα ρεκόρ. Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που ταινία του Γούντι Άλεν θα ανοίξει τη διοργάνωση, μετά το «Hollywood Ending» το 2002

και το «Midnight in Paris» το 2011.

Στο «Café society», που έχει ήδη τελειώσει γυρίσματα από τον Οκτώβριο του 2015 πρωταγωνιστεί ο Τζέσι Άιζενμπεργκ, που υποδύεται έναν νεαρό καλλιτέχνη ο οποίος φτάνει στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930, προκειμένου να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του και να εργαστεί στην κινηματογραφική βιομηχανία. Δίπλα του βρίσκεται η Κρίστεν Στιούαρτ, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Μπλέικ Λάιβλι, Στιβ Καρέλ, Πάρκερ Πόουζι και Κόρεϊ Στολ.

Το «Café society» είναι η πρώτη ψηφιακή ταινία του Γούντι Αλεν αλλά και η πρώτη που δε θα διανεμηθεί από τη Sony, αλλά από τα Amazon Studios σε μια συνεργασία διαρκείας που έχουν με το σκηνοθέτη και που περιλαμβάνει και μια τηλεοπτική σειρά η οποία βρίσκεται αυτήν την εποχή σε γυρίσματα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14 Απριλίου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης Τιερί Φρεμό.

Στους τίτλους που έχουν ήδη αναγγελθεί βρίσκεται το νέο θρίλερ της Τζόντι Φόστερ «Money Monster» με πρωταγωνιστές τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Τζούλια Ρόμπερτς και το «The BFG» του Στίβεν Σπίλμπεργκ που αφηγείται τη συνάντηση ενός κοριτσιού με έναν γίγαντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα