Με επεισόδια «σημαδεύτηκαν» οι εκδηλώσεις στη μνήμη Γρηγορόπουλου

22:46 6/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Επεισόδια σημειώθηκαν από νωρίς το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας όταν κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χρήση χημικών. Η πορεία που βρισκόταν σε εξέλιξη για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου χωρίστηκε στα δύο και η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια.

Εκεί

σημειώθηκε «βροχή» από μολότοφ στο ύψος της πλατείας Εξαρχείων, όταν πλησίασαν στο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έως αργά το βράδυ είχαν γίνει περισσότερες από 20 προσαγωγές από την περιοχή των Εξαρχείων.

Πετροπόλεμος στην Κομοτηνή

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κτήριο της Παλαιάς Νομικής Σχολής, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της Κομοτηνής, όπου κατέληξε γύρω στις 7.30 το απόγευμα η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλε φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το κτήριο του πανεπιστημίου και επιδόθηκε σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι άνδρες των ΜΑΤ ανταπέδωσαν, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χημικά. Λίγο μετά τις 21.00 οι αστυνομικοί έκαναν μία προσαγωγή νεαρού από την ομάδα των αντιεξουσιαστών.

Ηράκλειο: Επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο του Ηρακλείου, από αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας που γινόταν για τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ομάδες αντιεξουσιαστών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων.
Στη συνέχεια, στην οδό 25ης Αυγούστου, προκάλεσαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα και αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και οι ομάδες των νεαρών ανταπάντησαν πετώντας πέτρες.

Χανιά: Μικρής έκτασης ζημιές

Μικρής έκτασης ζημιές σε διάφορα σημεία της πόλης των Χανίων προκάλεσε ομάδα νεαρών κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι συμμετέχοντες στην πορεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα διέσχισαν κεντρικούς δρόμους.

Μικρή ομάδα νεαρών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας φορώντας κράνη και κουκούλες, έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του δημαρχείου και σε αλλά σημεία της πόλης, ενώ λίγο πριν από το τέλος της πορείας και ενώ αυτή βρισκόταν στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων, κατέστρεψαν ΑΤΜ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και προκάλεσαν φθορές στα μάρμαρα εισόδου της Τράπεζας Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα