Με δάκρυα χαράς οι γυναίκες του Ιράν μπήκαν στα γήπεδα

11:49 21/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Για πρώτη φορά από το 1981 οι γυναίκες της Τεχεράνης μπήκαν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και με δάκρυα και χαρά είδαν σε γιγαντοοθόνες τη χώρα τους να παίζει στο Μουντιάλ.

برنده واقعی مسابقه امشب زنان ایرانی بودند. پیروزی بعد از ۴ دهه. بازنده واقعی جناح ارزشی جمهوری اسلامی که تا لحظه آخر با تمام وجود اکراه خودش رو نسبت به این دستاورد بزرگ به نمایش گذاشت. مقصود آزادی و برابری بود. بقیه اش بهانه.#ورزشگاه_آزادی #ایران_اسپانیا#زنان_ورزشگاه #زنان pic.twitter.com/9KNMS71Zii

— Siavash Ardalan (@BBCArdalan) June 20,

2018

Απίθανο κι όμως… ποδοσφαιρικό! Η Κυβέρνηση του Ιράν άνοιξε τις πόρτες γηπέδου για τις γυναίκες της χώρας, κάτι που είχε να συμβεί από τον Οκτώβρη του 1981 σε τοπικό ντέρμπι! Έπειτα από 37 χρόνια οι Ιρανές επέστρεψαν στα γήπεδα.

Το στάδιο Αzadi στην Τεχεράνη (100.000 θέσεων) άνοιξε τις πόρτες για να παρακολουθήσουν οι Ιρανοί από γιγαντοοθόνη την κρίσιμη αναμέτρηση της χώρας τους με την Ισπανία. Εκατοντάδες γυναίκες ήταν ανάμεσα στους φιλάθλους και μια νέα σελίδα γράφτηκε στην ιστορία της χώρας.

استادیوم صدهزار‌ نفری واقعی pic.twitter.com/X0YflTiipI

— سمیه (@Sarbehavaa1) June 20, 2018

Πριν λίγες ημέρες μία Ιρανή είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να παρέμβει, ώστε να γίνει άρση της απαγόρευσης εισόδου των γυναικών στα γήπεδα. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είχε τονίσει πως ο Πρόεδρος Ρουχάνι θα άλλαζε τον νόμο! Παράλληλα, είχαν αναρτηθεί πανό γι αυτό το λόγο…

Πηγή: gazzetta.gr

The post Με δάκρυα χαράς οι γυναίκες του Ιράν μπήκαν στα γήπεδα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα