Μαζικά στην Αθήνα οι αγρότες – Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

09:46 12/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Με πλοία, πούλμαν και τρακτέρ ξεκίνησε από τις νυχτερινές ώρες η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα και αύριο.

Κλειστές είναι οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών, που φτάνουν σταδιακά από όλη την Ελλάδα.

Μετ΄εμποδίων

θα διεξάγεται σήμερα η κίνηση, καθώς σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Σκοπός των αγροτών είναι να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ζητώντας παράλληλα και τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου θα γίνει προσυγκέντρωση και μετά θα πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο .

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν, ωστόσο η αστυνομία θα έχει στήσει μπλόκα σε πολλά κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να μην εισέλθει κανένα τρακτέρ ή αγροτικό μηχάνημα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέτρα της αστυνομίας

Η αστυνομία στόχο έχει όλα τα πούλμαν να σταματήσουν στο ΟΑΚΑ. Από εκεί όσοι αγρότες επιθυμούν θα πάρουν τον ηλεκτρικό για να κατέβουν στο Σύνταγμα. Παράλληλα, μπλόκα της αστυνομίας θα στηθούν στα διόδια Αφιδνών, στα διόδια της Ελευσίνας, στη γέφυρα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στον Άλιμο.

Στα σημεία αυτά υπάρχουν κλούβες και οι αστυνομικοί θα εξηγήσουν στους αγρότες πως δεν επιτρέπεται να περάσουν με τα τρακτέρ στον κέντρο της Αθήνας. Όποιος θέλει, θα μπορεί να μετακινηθεί στην Αθήνα με άλλα μέσα μεταφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα