Μαξίμου προς Λαγκάρντ: Ανοησία είναι η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση

12:56 4/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Στις 16.00 αναμένεται να ξαναρχίσει η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών που επέστρεψαν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου.

Το κλίμα εικάζεται πως θα είναι «πολεμικό» μετά τις διαρροές των Wikileaks και τους υψηλούς τόνους που κρατούν τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που απάντησε σε σκληρή γλώσσα στην επιστολή του πρωθυπουργού

Αλέξη Τσίπρα, στηρίζοντας απόλυτα την ομάδα της και τους συνεργάτες της.

«Η ομάδα απαρτίζεται από έμπειρο προσωπικό που έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου και την προσωπική μου στήριξη… είναι κρίσιμης σημασίας οι αρχές σας να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συνομιλιών και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εγγύηση της προσωπικής τους ασφάλειας», τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, προσθέτοντας: «Οποιαδήποτε εικασία περί πιστωτικού γεγονότος ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλά ανοησίες».

Σε ανάλογο ύφος ωστόσο ήταν και η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου που επέστρεψε τον χαρακτηρισμό «ανοησίες» στη Λαγκάρντ τονίζοντας «Ανοησία είναι η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση.
Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό, «η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα και χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις».

Και επισημαίνεται: «Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε» απαντά το Μαξίμου στη σκληρή στάση της Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα