Μαξίμου: Δεν επιδιώκουμε να εξισώσουμε το προσφυγικό με το Μνημόνιο

21:02 4/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Στις πρωινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαρτιν Σουλτς παραπέμπουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας εμμέσως με αυτόν τον τρόπο την άρνηση του επιτρόπου της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί να εξισώσει το προσφυγικό θέμα με τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαπραγμάτευση για την υλοποίηση του δημοσιονομικού προγράμματος.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας σημείωσε

κατά την παρέμβασή τoυ το πρωί πως η ελληνική πλευρά δεν διεκδικεί πολιτικά ή δημοσιονομικά ανταλλάγματα στη διαχείριση του προσφυγικού.

Σε ότι αφορά στα«κόκκινα δάνεια», οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η κυβερνηση οργανώνεται αναζητώντας διαχειρίσημη πολιτική λύση.

Νωρίτερα το πρωί κυβερνητικά στελέχη υπογράμμιζαν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ανεχτεί μια κακή εξέλιξη στο θέμα των «κόκκινων δανείων» και, επιπρόσθετα η κυβέρνηση αναζητά κάλυψη του 70% των δανείων, ενώ οι εταίροι έχουν προτείνει κάλυψη για το μόλις 20%.

Επιπλέον το βράδυ της Τετάρτης κυβερνητικές πηγές στέκονταν στο θετικό κλίμα που επικράτησε στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς εκτιμούν πως ηταν διαλλακτικός ως προς το να υπάρξει κοινή συμφωνία για τα «κόκκινα δάνεια».

Τέλος σε ότι αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με τις παρεμβάσεις του Νίκου Φίλη σε ότι αφορά στην Γενοκτονία των Ποντίων, στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν πως:

α) η κυβέρνηση αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Ποντίων

β) ο κ. Φίλης εκφράζει πολιτικές απόψεις και

γ) η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο, εμμένοντας σε ένα θέμα και αποφεύγοντας να πάρει θέσει στην διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ για μια καλύτερη κατάληξη στη διαπραγμάτευση για τα «κόκκινα δάνεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα