«Μαύρο» στη Μέρκελ από 4 στους 10 Γερμανούς

21:49 11/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Τον Χορστ Ζέεχοφερ προτιμούν ως υποψήφιο καγκελάριο στις εκλογές του 2017 οι τέσσερις στους δέκα Γερμανούς που δείχνουν να μην θέλουν την πρόεδρο του -αδελφού- CDU υποψήφια.

Πάντως, το 52% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι ο Ζέεχοφερ θα ήταν ιδανικότερος υποψήφιος από τη Μέρκελ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

από το Ινστιτούτο Infratest για λογαριασμό της Welt.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, εάν έβαζε υποψηφιότητα η υπουργός Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οι πιθανότητες να εκλεγεί καγκελάριος θα ήταν μηδαμινές. Μόνο το 17% απάντησαν ότι θα είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγεί από τη Μέρκελ, ενώ το 75% απάντησαν αρνητικά.

Η εμφύλια διαμάχη μεταξύ CDU και CSU για το προσφυγικό καθιστά αδιανόητο έναν κοινό προεκλογικό τους αγώνα με ουσιαστικό περιεχόμενο, σχολίασε δηκτικά στην κυριακάτικη Welt o αντιπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Ράλφ Στέγκνερ, ενώ πρόσθεσε πως «φυσικά η υποψηφιότητα Ζέεχοφερ και η επέκταση του βαυαρικού CSU σε ομοσπονδιακό επίπεδο θα ήταν η λογική συνέπεια».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων στην Bundestag Κάτριν Γκέρινγκ-Εκχαρντ βλέπει στο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης μια ένδειξη του αυξανόμενου λαϊκισμού.

Όπως σημειώνει η Welt τα νεύρα είναι τεντωμένα στο CDU μετά την ήττα του από το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) την περασμένη Κυριακή στο κρατίδιο Mecklemburg-Vorpommern, όπως επίσης και από την έλλειψη προοπτικής νίκης στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου την ερχόμενη Κυριακή. Πάντως, κατά την ίδια εφημερίδα, ουδείς είναι σίγουρος ότι θα επανέλθει η ηρεμία ανάμεσα στα δύο αδελφά κόμματα CDU και CSU.

Keywords
Τυχαία Θέματα