Μαρινάκης: Η οικογένεια Τσίπρα πλούτισε επί Χούντας…

15:17 17/5/2019 - Πηγή: Aixmi

Oλομέτωπη επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ, στον Αlpha. Υποστήριξε ότι άρχισε να τον πολεμά το 2017, όταν αρνήθηκε να μετατρέψει σε όργανά του ΤΑ ΝΕΑ

και ΤΟ ΒΗΜΑ, ενώ επανέλαβε ότι το 2016 του είχε ζητήσει -μέσω του υπουργού Νίκου Παππά- να δανείσει 20,5 εκατομ ευρώ στον Χρήστο Καλογρίτσα, ώστε να μπορέσει εκείνος να πληρώσει την πρώτη δόση για την αγορά τηλεοπτικής άδειας.

Αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «ψεύτη Αλέξη», που σε 5 χρόνια έχει πει «5 εκατομύρια ψέμματα στους Έλληνες» και ισχυρίστηκε ότι ελέγχει 7 εφημερίδες (Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή, Documento, Nέα Σελίδα, Δημοκρατία, ΕΘΝΟΣ, Εspresso), αλλά και κανάλια (ΕΡΤ, ΟPEN). Πρόσθεσε δε ότι ουδέποτε του ζήτησε να απομακρύνει τον Πάνο Καμμένο από υπουργό Άμυνας, όπως είχε υπαινιχθεί σαφέστατα ο Νίκος Παππάς. «Δεν είχα τέτοια οικειότητα με τον Τσίπρα, ούτε υπολόγιζα τον Καμμένο. Βλέπετε, που είναι τώρα τα ποσοστά του», σχολίασε.

Χαρακτήρισε «τυπικές» τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη («τον έχω δει λίγες φορές», ανέφερε) και δήλωσε ότι είναι κουμπάρος με τη Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία πάντρεψε με τον παιδικό του φίλο Ισίδωρο Κούβελο -όπως είπε. Επανέλαβε, πάντως, την κατηγορία του αρχηγού της ΝΔ ότι ο πατέρας του κ. Τσίπρα «πλούτισε» επί χούντας.

Μιλώντας για τις πολιτικές του απόψεις ανέφερε ότι το 2015 ψήφισε Ποτάμι, ενώ υποστήριξε τη Ρένα Δούρου για περιφερειάρχη Αττικής -πράγμα για το οποίο μετάνιωσε.

«Δεν κρύβομαι. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα Ποτάμι. Δεν μπορώ να πω ότι ψήφισα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πίστευα ότι κάτι μπορεί να κάνει για αυτόν τον τόπο. Κάτι διαφορετικό. Κάτι πιο δημοκρατικό. Κάτι ίσως καλύτερο. Δυστυχώς, αυτό που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι ακριβώς το αντίθετο και πολύ χειρότερο. Για τη Ρένα Δούρου; Την είχα στηρίξει. Ξέρετε, εγώ δεν κρύβομαι. Έχω το θάρρος της γνώμης μου και πολλές φορές τη γνώμη μου μπορεί να τη φωνάξω κιόλας. Το έκανα. Πίστευα ότι η κυρία Δούρου μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από τον κύριο Σγουρό. Δυστυχώς, έπεσα έξω».

Αναφερόμενος στην ποινική δίωξή του για το πλοίο Noor1, που μετέφερε 2,5 τόνους ηρωίνης, τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση. Απέδωσε σε σκευωρία την εμπλοκή του και σημείωσε ότι θα τιμωργθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. «Όση σχέση έχει ο κύριος Τσίπρας με το Noor1, άλλη τόση έχω και εγώ. Αν χρησιμοποιήσω τις ίδιες πηγές παραπληροφόρησης, ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν είχε περάσει όμορφα στο Noor1», είπε.

The post Μαρινάκης: Η οικογένεια Τσίπρα πλούτισε επί Χούντας… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα