Μάρδας: Τα συμπεράσματα της επιτροπής της για το χρέος δεν είναι και της κυβέρνησης

10:47 30/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη για το εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τα συμπεράσματα της επιτροπής αλήθειας και το εάν το υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί ότι το χρέος είναι παράνομο ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε ότι τα συμπεράσματα της επιτροπής για το χρέος δεν σημαίνει ότι είναι και συμπεράσματα της κυβέρνησης(!)

Στη συνέχεια ανέφερε

μάλιστα ότι θα πρέπει να προσεχθεί το οικονομικό κόστος των δραστηριοτήτων αυτών (σ.σ των επιτροπών) αν και αναγνώρισε ότι η Βουλή έχει τον κανονισμό της και μπορεί να διοργανώνει όποιες εκδηλώσεις θέλει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η Βουλή θα πρέπει να το προσέξει αυτό γιατί είναι μέρος του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας».

Ο κ. Μάρδας άφησε όμως και άλλες αιχμές για την κυρία Κωνσταντοπούλου αλλά και για τους όρους που χρησιμοποιούνται στο πόρισμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα το επονείδιστο και το επαθχές χρέος είναι δύο ξεχωριστοί όροι, η ελληνική γλώσσα έχει πλούσιο λεξιλόγιο και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στους όρους που χρησιμοποιούμε»…

Keywords
Τυχαία Θέματα