Μάντσεστερ Σίτι: Δεν… έκατσε να τη σκοτώσει η Άρσεναλ στο Λονδίνο!

21:03 18/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς, όμως πάτησε σε όλες τις γραμμές την Αρσεναλ και τη 2η θέση της Premier League (2-1).

2 – 1Διαβάστε ξανά τη Live Περιγραφή του αγώναΜάντσεστερ Σίτι – Αρσεναλ

Αν και το ματς στο Etihad ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είδε την ομάδα του παρά τις σημαντικές απουσίες να βγάζει ψυχή και με ένα καταπληκτικό δεύτερο μέρος να γυρίζει το ματς κόντρα στην Αρσεναλ, η οποία γνώρισε δεύτερη σερί ήττα και… έπεσε από το Νο2 της βαθμολογίας. Οι Citizens με γκολ των Σανέ και Στέρλινγκ απάντησαν στον Γουόλκοτ, παρέμειναν στο -7 από την Τσέλσι και μπαίνουν στα Χριστούγεννα έχοντας πάρει δυνατή ‘ντόπα’ βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Μόλις στο 5′ η άμυνα των γηπεδούχων κόλλησε, ο Αλέξις Σάντσες βρήκε τον Γουόλκοτ και εκείνος τελείωσε εύκολα τη φάση κόντρα στον Μπράβο (0-1), με την Σίτι να έχει ευκαιρία να ισοφαρίσει στην επόμενη φάση όμως μετά τη σέντρα για σεμινάριο από τον Ντε Μπρόινε ο Στέρλινγκ με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο από κοντά. Το γκολ αυτό σήμαινε ότι οι Citizens έχουν κρατήσει την εστία τους ανέπαφη μόλις σε 2 από τα τελευταία 19 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Με την εξέλιξη αυτή το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό από νωρίς, ο Τουρέ είχε κεφαλιά άουτ (11′) και η Σίτι έπαιρνε αργά και σταθερά τα ηνία κόντρα στους Gunners που δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα.

Η ομάδα του Πεπ έπαιζε στο μισό γήπεδο, όμως ήταν η Αρσεναλ με τις επόμενες καλές στιγμές με το βολέ του Γουόλκοτ άουτ μέσα από την περιοχή (32′) και την κεφαλιά του Αγγλου επιθετικού επίσης έξω μετά τη σέντρα του Μονρεάλ (35′). Μέχρι να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια ο Γκάμπριελ έκοψε καθοριστικά προ του Ντε Μπρόινε (42′) και ο Τουρέ είχε κεφαλιά στα χέρια του Τσεχ (45′).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης το σκηνικό παίχτηκε ανάποδα. Στο 47′ ύστερα από μάχη του Στέρλινγκ στο κέντρο ο Σίλβα έβγαλε τον Σανέ στο ξέφωτο και ο Γερμανός, από οριακή θέση οφσάιντ, νίκησε τον Τσεχ (1-1). Από εκείνο το σημείο η Σίτι πήρε στον απόλυτο έλεγχό της το ματς, επέτρεψε ελάχιστα πράγματα στην αντίπαλό της και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 62′ με τον σκόρερ της ο οποίος έχασε αυτή τη φορά από τον Τσεχ στο τετ-α-τετ μετά την κάθετη του Ντε Μπρόινε. Το κλαμπ του Μάντσεστερ πίεζε όλο και περισσότερο, στο 70′ το αριστερό του Ντε Μπρόινε κόντραρε για να βγάλει δύσκολα ο Τσέχος keeper της Αρσεναλ, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι δύο λεπτά αργότερα όταν ο Βέλγος έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Στέρλινγκ και εκείνος αφού συνέκλινε από δεξιά τον εκτέλεσε με το αριστερό μέσα από την περιοχή (2-1).

Στο 77′ η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε δοκάρι με προβολή του Ντε Μπρόινε μετά την προσπάθεια του Νάβας από δεξιά ενώ η Αρσεναλ είδε τον Τσάμπερλεϊν να γίνεται αλλαγή στην αλλαγή λόγω τραυματισμού στο 78′. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Σίτι επέτρεψε στην Αρσεναλ να κρατήσει λίγο μπάλα και να προσπαθήσει να φτιάξει κάτι της προκοπής, όμως πέρα από μια κεφαλιά του Ζιρού, οι Gunners δεν έκαναν… φασαρία.

Keywords