Μακελειό σχεδίαζαν στο Λονδίνο: Οι δράστες ήθελαν να νοικιάσουν φορτηγό 7,5 τόνων

10:26 10/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Μακελειό ήταν το βασικό σχέδιο των τριών δραστών της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου και την Μπόροου Μάρκετ, όπου οκτώ άτομα έχασαν τη ζωής τους και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Ντιν Χέιντον, οι τρεις άνδρες επιχείρησαν να νοικιάσουν φορτηγό 7,5 τόνων.

Μία ημέρα πριν από την επίθεση, και συγκεκριμένα το Σάββατο το πρωί, ο Μπουτ που φέρεται ο εγκέφαλος της επίθεσης επιχείρησε να νοικιάσει φορτηγό αλλά δεν προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα.

Αν

και το ISIS ήταν αυτό που ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις ότι οι τρεις δράστες εκτελούσαν συγκεκριμένες εντολές τρίτων είτε από τη Βρετανία, είτε από το εξωτερικό.

Στο διαμέρισμα όπου οι τρεις τους σχεδίαζαν την επίθεση, οι Αρχές εντόπισαν ένα Κοράνι ανοιγμένο σε σελίδα που έκανε λόγο για μαρτυρικό θάνατο.

Προφανώς ετοίμαζαν πολύ μεγαλύτερο χτύπημα αλλά χάλασαν τα σχέδιά τους με την αδυναμία τους να νοικιάσουν μεγαλύτερο φορτηγό. Στο πίσω μέρος του βαν οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν βόμβες μολότοφ, ενώ χρησιμοποίησαν ροζ κεραμικά μαχαίρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα