«Μακεδόνες του Αιγαίου» βλέπει ο Ζάεφ – Ζητεί να διδάσκεται η «μακεδονική γλώσσα» στην Ελλάδα

10:24 4/12/2018 - Πηγή: Aixmi

«Η χώρα και η γλώσσα μας θα αναγνωριστούν από όλους και η Μακεδονία θα γίνει μέρος των διεθνών οργανισμών», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στη Βουλή των Σκοπίων απαντώντας στον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.

Όπως επεσήμανε, «δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα

ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους «Μακεδόνες» στις γειτονικές χώρες» και πρόσθεσε: «Η χώρα παραμένει η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η «Μακεδονία» θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών, ενώ δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το mkd.mk, ο Ζάεφ ζήτησε από την αντιπολίτευση «υπευθυνότητα, καθώς οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα είναι ο μόνος δρόμος για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ» και υπογράμμισε ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις, όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι τροποποιήσεις δεν θα ισχύσουν.

Επίσης, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Vecer, ο Ζάεφ επεσήμανε πως ειδικά για τους «Μακεδόνες» του Αιγαίου, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια -από την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας»- και ότι με τη συμφωνία υπάρχει η πιθανότητα η «μακεδονική» γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

The post «Μακεδόνες του Αιγαίου» βλέπει ο Ζάεφ – Ζητεί να διδάσκεται η «μακεδονική γλώσσα» στην Ελλάδα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα