Μάικ Πενς: Οι ΗΠΑ μένουν προσηλωμένες σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη

18:13 18/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατά την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Μάικ Πενς κόμισε το μήνυμα που όλοι οι Ευρωπαίοι επιζητούσαν: «Σήμερα σας διαβεβαιώνω εξ ονόματος του προέδρου Τραμπ ότι οι ΗΠΑ μένουν σταθερά προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ και θα εκπληρώσουμε απρόσκοπτα τις υποχρεώσεις

μας στο πλαίσιο της διατλαντικής μας συμμαχίας» είπε ο Πενς εκ μέρους του Τραμπ παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ απαρχαιωμένο.

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από σηλώσεις του Τραμπ, υπογράμμισε: «Οι ΗΠΑ θα είναι πάντα ο σημαντικότερος εταίρος σας. (…) Έχουμε κοινές αξίες», και επεσήμανε ότι «συνεργαζόμαστε μαζί σας εδώ και γενιές για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «ο πρόεδρος είναι της γνώμης ότι πρέπει να διαθέτουμε μεγάλη στρατιωτική ισχύ», διευκρινίζοντας ότι στο διάστημα της προεδρίας Τραμπ οι ΗΠΑ θα είναι «ισχυρότερες από ποτέ». Η ομιλία του Μάικ Πενς κινήθηκε ανάμεσα στους πόλους της αξιοπιστίας και της ισχύος.

Σύμφωνα με την DW, παρά την ξεκάθαρη τοποθέτηση υπέρ του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος απηύθυνε και μια προειδοποίηση, λέγοντας ότι για πολύ καιρό η αρχή της κατανομής των βαρών εντός της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παραμένει ανεκπλήρωτη. Όπως υπογράμμισε, σήμερα έχει έρθει η ώρα να γίνουν περισσότερα σε αυτό το πεδίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα