Μάχη στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

08:14 27/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Σήμερα συζητείται στη Βουλή η επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση βλημάτων, στην οποία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μένει έκθετος.

Η κυβέρνηση καλείται να στηρίξει τον υπουργό και να απολογηθεί για τη συμφωνία ενώ η αντιπολίτευση απειλεί με νέες αποκαλύψεις.

Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη αλλά μετά το αίτημα του

πρωθυπουργού που απουσίαζε στο Παρίσι, μετατέθηκε σήμερα Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, η διαδικασία θα υπερβεί χρονικά τα καθιερωμένα ενώ θα υπάρξουν τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών και όχι μόνο του αρχηγού του κόμματος που κατέθεσε την επερώτηση.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση δεν υπήρξαν αντιδράσεις μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς Σκουρλέτης, Φίλης και Κυρίτσης τάχθηκαν κατά της συμφωνίας.

Δύο είναι τα σκέλη του ερωτήματος που θα συζητηθούν. Αρχικά γιατί επελέγη να πωληθεί πολεμικό υλικό στη Σαουδική Αραβία που κατηγορείται για τη γενοκτονία στην Υεμένη και κατά δεύτερον γιατί εμφανίστηκε μεσάζοντας σε διακρατική συμφωνία και μάλιστα άτομο καταδικασμένο για λαθρεμπορία.

The post Μάχη στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα