Λοβέρδος: Ζήτημα διαφθοράς τα «φρουτάκια» – Εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης

14:35 14/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Eπαναφέροντας το ζήτημα των παιγνιομηχανών (φρουτάκια) στη Βουλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για ζήτημα διαφθοράς που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με «εκκωφαντική σιωπή».

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2015 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων, Αντώνης Στεργιώτης, αυστηροποίησε τον σχετικό κανονισμό για τα «φρουτάκια» προκειμένου να προστατευτούν οι χρήστες, αλλά συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση «αποκεφάλισε» τον κ. Στεργιώτη και η νέα διοίκηση κατήργησε τους αυστηρούς περιορισμούς.

«Τον Οκτώβριο αλλάξατε τον άνθρωπο αυτό. Ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε το νέο πρόεδρο, που είπε ότι αυτή η μορφή παιχνιδιού προκαλεί εθισμό. Όμως ανέλαβε καθήκοντα και την άλλη μέρα εξέδωσε πολυσέλιδο κανονισμό που καταργεί όλους τους περιορισμούς – τα 200 μέτρα απόσταση το ένα από άλλο τα 80 ευρώ ανά παίχτη την ημέρα το ΑΦΜ να φαίνεται του παίχτη πώς παίζει αν χρωστάει στο δημόσιο. Ο πρόεδρος κατήργησε όλους τους περιορισμούς που έλεγε προκαλούν εθισμό. Υπάρχει θέμα διαφθοράς εδώ» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στη διαβίβαση των καταγγελιών του σχετικά με χρηματισμό μέλους της Επιτροπής στην εισαγγελία ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα ενημερώσει την Εισαγγελία βήμα προς βήμα σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο αυτό. «Είστε ελεγχόμενοι σήμερα. Δεν ενήργησε ώστε να μου απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός. Ενήργησε η επιτροπή παιγνίων αλλά οφείλει να στείλει όλο το υλικό. Είστε τιμητές δόλιας σπίλωσης κάθε πολιτικού αντιπάλου. Δεν έχετε το δικαίωμα να ξεγλιστράτε επί θεμάτων διαφθοράς που είναι χιλιομέτρων».

Keywords