Λουλούδια για τον Λέοναρντ Κοέν έξω από το σπίτι του στην Ύδρα (Photos)

19:08 11/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Λουλούδια άφησαν στην πόρτα του σπιτιού του στην Ύδρα οι θαυμαστές και φίλοι του Λέοναρντ Κοέν, λίγο μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του.

Ο Κοέν αγόρασε το σπίτι του στην Ύδρα το 1963 και εγκαταστάθηκε εκεί μόνιμα. Σ’ αυτό το σπίτι εμπνεύστηκε τραγούδια, μουσική, αλλά και μυθιστορήματα.

Το 1960 ήρθε στην Ύδρα και αφού αγόρασε σπίτι εγκαταστάθηκε μόνιμα. Η αγάπη του για την Ύδρα αλλά και η μοναδικότητα του νησιού τον ενέπνευσε και έγραψε μεγάλες επιτυχίες.

Κατά την οκταετία που έμεινε στην Ύδρα, έγραψε δύο βιβλία με ποιήματα –το γνωστό

«Flowers for Hitler» ήταν ένα από αυτά– και δύο μυθιστορήματα, τα «Favorite Game» και «Beautiful Losers». Με το μυθιστόρημα «Beautiful Losers» («Θαυμάσιοι αποτυχημένοι», 1966), θα γνωρίσει την παγκόσμια επιτυχία ως συγγραφέας … Διάσημα τραγούδια του και ποιήματα του όπως τα «Bird on the Wire» και «I’m Your Man», ξεκίνησαν στην Ύδρα… Η Ύδρα για τον Λέοναρντ Κοέν ήταν η πηγή της έμπνευσής του, η μυθική Ιθάκη του Οδυσσέα…

Σήμερα, λίγο μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του μεγάλου τραγουδοποιού, ποιητή και λογοτέχνη, θαυμαστές και φίλοι του Λέοναρντ Κοέν άρχισαν να τοποθετούν λουλούδια, γράμματα, κεριά στην πόρτα του σπιτιού του στην Ύδρα…και οι εκδηλώσεις αγάπης έξω από το σπίτι του συνεχίζονται…

Πηγή: hydraspoliteia.blogspot.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα