LIVE: Η συνεδρίαση της Ολομέλειας – Τσίπρας: Κωμικοτραγική η αποχώρηση της ΝΔ

14:51 1/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Με ένταση και διαξιφισμούς ξεκίνησε η συζήτηση για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα στην αλλοδαπή για τα πολιτικώς εκτιθέμενα πρόσωπα στη Βουλή. Νωρίτερα επικράτησε ιδιαίτερη ένταση όταν η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

«H Βουλή σας καλωσορίζει. Είναι λίγο θερμή σήμερα πάει με τη θερμοκρασία», σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου στην ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα σε Σταύρο Θεοδωράκη και Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και χαρακτήρισε κωμικοτραγική τη σκηνή της αποχώρησής της από τη συζήτηση της τροπολογίας:«Η ΝΔ μας καλούσε δύο μέρες να έρθουμε στη Βουλή, και όταν ήρθαμε για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και να καταλάβει ο λαός την αθλιότητα, το έβαλαν στα πόδια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε χειροκροτούμενος: «Πάει πολύ να κατηγορεί την αριστερά για offshore το κόμμα του Παπασταύρου».

Όπως ανέφερε: «Ο πολιτικός λόγος του Κ. Μητσοτάκη είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου τύπου» και προσέθεσε: «Γιατί το έβαλε στα πόδια η ΝΔ; Γιατί αποχώρησε; Είτε γιατί συνειδητοποίησαν ότι θα έχουν τεράστιες απώλειες στην ονομαστική είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για να μεταβιβάσουν τις μετοχές που έχουν στο εξωτερικό».

Keywords