Λεβέντης: Έξαλλος ο Τσίπρας, μου ζήτησε τσιγάρο, παρότι δεν καπνίζει…

17:28 30/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Σκηνές μεγάλης έντασης και αποκαλυπτικές της πίεσης που δέχεται ο πρωθυπουργός από τους δανειστές, διαδραματίστηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Τις περισσότερες απ΄αυτές τις δημοσιοποίησε ο Βασίλης Λεβέντης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε τσιγάρο, παρότι δεν καπνίζει, ενώ περισσότερες φορές από μία έκανε το ίδιο και ο Πάνος Καμμένος. «Τον είχα ρωτήσει για την απλή αναλογικά και μου απαντούσε άλλα. Αναγκάστηκα να τον διακόψω τέσσερις φορές για να του επισημάνω ότι το ερώτημά μου ήταν διαφορετικό. Εκείνος, εμφανώς εκνευρισμένος, μου ζήτησε να μην τον διακόπτω και στη συνέχεια μου είπε να του δώσω ένα τσιγάρο»…

Έντονος ήταν ο διάλογος που είχε και με τη Φώφη Γεννηματά. «Γιατί δεν συναινείς;» τη ρώτησε. «Έτσι κι αλλιώς αν αποτύχω, αν τα κάνω μούσκεμα, εγώ θα πληρώσω το πολιτικό κόστος, αφού εγώ είμαι ο πρωθυπουργός».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πάρει τη συναίνεση όλων σε ένα κείμενο για να το παρουσιάσει στους δανειστές, μήπως και αποτραπούν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις. «Και να εξασφάλιζε αυτό το κείμενο, τίποτα δεν θα κέρδιζε από την τρόικα», εκτίμησε ο ίδιος.

«Ο πρωθυπουργός φοβάται ότι θα χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή. Ξέρει ότι υπάρχουν 11 βουλευτές του σύριζα, έτοιμοι να μην ψηφίσουν περικοπές στις συντάξεις. Εγώ δεν πρόκειται να σηκώσω τις αμαρτίες όλης της Μεταπολίτευσης και να πάω να ψηφίσω το τσεκούρωμα των συντάξεων» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα