«Λευκός καπνός» στις διερευνητικές – Τα αγκάθια στη συμφωνία

10:28 12/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Και επισήμως θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μετά τη συμφωνία στις διερευνητικές της εξαμερούς από τους τρεις προέδρους των κομμάτων και τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών ομάδων των CDU, CSU και SPD.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, τα κόμματα εξετάζουν τα αποτελέσματα της συμφωνίας, ενώ ενδεικτικό για

την πρόοδο των διερευνητικών προκαταρκτικών επαφών είναι ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ μετέθεσαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του προεδρείου τους από τις 9 στις 11 τοπική ώρα.

Οι αντιπρόσωποι των τριών κομμάτων συζήτησαν για σχεδόν 24ώρες τους τρόπους χρηματοδότησης διαφόρων καθοριστικών τομέων όπως είναι η φορολογική και η κοινωνική πολιτική, αλλά και η υγεία. Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά περιθώρια του προϋπολογισμού υπολογίζονται σε 45 δισ., οι ομάδες εργασίας κατέληξαν ήδη χθες το πρωί σε ένα συνολικό κόστος που φθάνει το διπλάσιο ποσό.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αγκάθι στις διαπραγματεύσεις θεωρείται το αίτημα του SPD για αύξηση του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος από το 42% στο 45%. Την ίδια στιγμή ωστόσο οι Χριστιανοδημοκράτες εμμένουν σε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, δηλαδή στον μηδενικό νέο δανεισμό. Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης και το αίτημα του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς η νέα κυβέρνηση να δώσει μεγάλο βάρος στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί τελικά συμφωνία μεταξύ των τριών δυνητικών κυβερνητικών εταίρων και οι αρχηγοί των κομμάτων προτείνουν στα προεδρία των κομμάτων τους την επίσημη έναρξη διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, οι Σοσιαλδημοκράτες θα πρέπει να λάβουν πράσινο φως σε έκτακτο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου στη Βόννη.

Πηγή: Deutsche Welle

The post «Λευκός καπνός» στις διερευνητικές – Τα αγκάθια στη συμφωνία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα