Λαγκάρντ σε Σταθάκη: Έτοιμοι να συνεργαστούμε για τις μεταρρυθμίσεις

08:50 30/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Έτοιμο να συνεργαστεί με την Ελλάδα στην κατεύθυνση της προώθησης των μεταρρυθμίσεων είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, το βράδυ της Τρίτης, στην Ουάσινγκτον.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Πρόκεται για την πρώτη συνάντηση της επικεφαλής του ΔΝΤ με τη νέα Ελληνική κυβέρνηση και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς, τον Έλληνα υπουργό συνόδευσαν ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Στην ανακοίνωση του ΔΝΤ δεν γίνεται αναφορά στο θέμα του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα