Λάμπρου: Σωστή απόφαση για Κουφοντίνα έπειτα από 16 χρόνια εγκλεισμού

14:03 10/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Απόλυτη στήριξη έδωσε στον εισαγγελέα και το Συμβούλιο που αποφάσισε τη χορήγηση της 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λάμπρου, λέγοντας :«Σωστή η απόφαση του εισαγγελέα και του Συμβουλίου για την άδεια Κουφοντίνα. Μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού κάθε άνθρωπος δικαιούται μία διαδικασία επανένταξης. O Κουφοντίνας δεν απελευθερώθηκε, πήρε 2ημέρη άδεια με όρους», είπε στον στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης,

FOCUS 103,6.

Επίσης, επιτέθηκε στη ΝΔ σημειώνοντας: «Άκουσα τη ΝΔ να κραυγάζει πολιτικά για την άδεια Κουφοντίνα, αλλά τη νομοθεσία την έχει κάνει η ίδια. Καλώς κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις φυλακές τύπου Γ’, γιατί υπάρχει νομικός πολιτισμός, δεν θα γίνουμε Τουρκία ή Γκουαντάναμο. […]Με αγανακτεί η υποκριτική στάση κομμάτων και ορισμένων άλλων, που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πως στην περίπτωση Κουφοντίνα, εφαρμόστηκε ο νόμος και η νομιμότητα».

Όσο για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο που δεν έδειξε μεταμέλεια, υπογράμμισε: «Δείξτε μου ένα νόμο που να λέει ότι ένας κρατούμενος για να πάρει άδεια, πρέπει να δείξει μεταμέλεια ή να αλλάξει στάση».

The post Λάμπρου: Σωστή απόφαση για Κουφοντίνα έπειτα από 16 χρόνια εγκλεισμού appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα